Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Vaalimökki Q & A, Turun Piraatit

Jo ensimmäisenä vaalimökkipäivänä ennakkoluuloni tuhottiin.

Kun keski-ikäinen, vähintään keskiluokkaiselta vaikuttava naishenkilö käy ilmoittamassa että puolueemme saa hänen äänensä, ei voi muuta kuin todeta "suurkiitos" hiukan hölmistyneenä. Nyt olen huomannut että meillä ei ole selkeää äänestäjäprofiilia olemassakaan. Jopa Kokoomuksen ehdokas kertoi että olisi mieluummin Piraattien riveissä, jos vain olisi tiennyt että olemme mukana vaaleissa.

Myös äänestäjien ennakkoluuloja on päästy rikkomaan, mutta edelleen usealla on käsitys että olemme "kaikki kaikille ilmaiseksi" politiikkaa harjoittava puolue. Yleinen kysy & vastaa -kirjoitus on lienee siis paikallaan.K / Mitä Piraatit tarjoaa Turun kaupungille?

V / Hyvinkin pragmaattisesti, tietoyhteiskuntaosaamista ja -ymmärrystä. Sitä nykyiseltä virkamiessukupolvelta uupuu ja se on vaalilupaus jota Piraattien on mahdoton rikkoa.

 

K / No mutta entäs terveydenhuolto, liikenne ja koulutus?

V / IT-hankintoja tehdään kaikilla hallinnon aloilla, entistä kiihtyvämmällä tahdilla. Tämä kehitys on väistämätöntä. Haluamme puolustaa verovarojen parempaa käyttöä, sillä ne koodirivit ei oikeasti maksa niin paljoa kuin konsultit antaa ymmärtää.

 

'K / Entäs Toriparkki?

V / Kansa lienee puhunut jo useaan otteeseen ja sanoma on hyvin yksiääninen ei. Neuvoa-antavat verkkoäänestykset ovat aikamme kynnyksellä ja jatkossa soisin muidenkin valtuutettujen kuin Piraattien kuuntelevan kansalaisia, etenkin silloin kun äänestyksen tulos on mittava ja lähes yksimielinen kyllä tai ei.

 

K / Soitatte vaalimökillänne musiikkia. Onko siihen luvat?

V / Tekijänoikeusvapaa musiikki Jamendosta ei lupia tarvitse. Ikävä kyllä meillä ei ole käytettävissä näyttöä, jotta saisimme taiteilijan nimen suoraan ohikulkijoiden nähtäväksi. Jos biisi kuulostaa hyvältä, kysykää artistin nimeä kopilta.

 

K / Miksi teillä on vaalikadun parasta kahvia?

V / Se on puhtaasti sattumaa, mutta työvälineenä on Mocca Master, kahvi on reilun kaupan kahvia, sokeri joko intiaanisokeria tai luomusokeria ja maito punaista HYLA-maitoa.

 

K / Onko teillä oikeasti mahdollisuus valtuustopaikkaan?

V / Ehdottomasti on. Vaalikynnys on kunnallisvaaleissa huomattavasti alempana kuin eduskuntavaaleissa ja jo niissä nousimme eduskunnan ulkopuolisista puolueista suurimmaksi vaikka ne olivat Suomen Piraattien ensimmäiset vaalit. Nyt kunnallisvaaleissa myös Olavi Mäenpään aikaisemmin keräämiä protestiääniä on alkanut tippumaan Piraateille. Ehkä siis pitäisi kysyä mieluummin "kuinka moneen".

 

K / Hävitin tai tuhosin kotiini lähetetyn ennakkoäänestyslomakkeen, voinko vielä äänestää?

V / Äänestämistä varten et kyseistä lippua tarvitse, henkilöllisyystodistus riittää. Ennakkoäänestää voi tiistaihin asti, mutta paikalle kannattaa raahautua viimeistään sunnuntaina 28.10.

 

Olen ehdolla Turun kaupunginvaltuustoon numerolla 413.

Facebook / k4rv1n3n.net / Turun Piraatit

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Unohdinko jotain? Pistä kommenttina ja vastailen heti kunhan muilta vaalikiireiltä kerkeän.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kyllä se Piraattipuolueen tunnettavuus ja tietoisuus on lisääntynyt, mutta ei tarpeeksi. Media harmillisesti ei paljon laadi pienpuolueista artikkeleita. TV-kanavat vielä vähemmän.

Nyt tänään olisi Ylen kanavalla ykkösellä Kuntavaalit 2012: Haastajat, missä haastatellaan pienpuolueita klo 21.00. Aion katsoa ja suosittelen muitakin katsomaan.

Tapani, se Olli Mäenpää-linkkisi taitaa vahingossa liitetty oma blogi-osoitteesi ja Wikipedian linkki yhteen.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Uhh, kiitos vinkistä. Urli oli oikein mut http:// unohtui alusta :)

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Suurin yksittäinen ongelma mielestäni on se, että kun media esittää minkä tahansa graafisen listauksen puolueista, valtuuston ulkopuoliset puolueet niputetaan kategoriaan "muut", oli kyse sitten gallup-tuloksista tai muusta tilastosta. Näin äänestäjä ei saa edes kattavaa listaa valtuustoihin pyrkivistä puolueista, eikä täten tule tietoiseksi vaihtoehtojen olemassaolosta. Pieni korjaus medialle, suuri palvelus demokratialle - kiitos.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

K / Mikä on Piraattipuolue?

V / Yleisesti vapautta edistävä, kansalaisoikeuksia turvaava, tietoyhteiskuntapuolue.

Toimituksen poiminnat

Sivut