Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Ydinturvallista turvattomuudentunnetta

Haagin pitäisi olla alkuviikosta maailman turvallisin paikka. Ydinturvallisuuskokouksen ajaksi kaupunkiin on tuotu 13 000 ylimääräistä poliisia, ilmaturvallisuudessa avustaa rivistö Blackhawkeja sekä AWACS -valvontakone, parkkipaikalta saattaa löytää ilmatorjuntakalustoa ja ilmeisesti poliisikoirillekin on kasvatettu kolmas silmä. Moottoriteitä on yksiteistetty kokouksen tarpeisiin, merta valvoo useita taistelu-aluksia ja ilmatila on suljettu. Maan väkirikkaimman alueen asukkaita on vaadittu työskentelemään kotoa käsin. Rajoitusten vaikutukset ulottuvat kolmannekseen koko maan taloudesta.

Miehelle, jonka on tarkoitus jatkaa paluumatkaansa PPEU:n perustamiskokouksesta Suomeen Eindhovenin lentokentän kautta, tämä on huono uutinen.

Rauhankonferenssin tarkoitus on edistää ydinterrorismin vastaista yhteistyötä, joten kokoukseen on kutsuttu valtioiden asiantuntijoiden lisäksi muiden järjestöjen edustajia, sekä tietenkin ydinasevaltioiden päämiehet näyttämään että valtiot todellakin ovat sitoutuneet ydinturvallisuuden edistämiseen. Alustavien tietojen mukaan poissaolollaan loistaa ainakin pohjois-Korea ja Iran, Venäjää edustaa ulkoministeri. Myös Niinistö on saapumassa paikalle.

Tapahtuman aikaiset mielenosoitukset järjestetään Amsterdamissa, sillä järjestäjät kokevat ettei tapahtumapaikan läheisyydessä ole turvallista sijaintia mielenosoitukselle. Tie on kokousvieraiden käytössä, eikä kukaan halua osallistua marssille joka kulkee samalla tiellä kuin Obaman titaanikuorinen peto. Aiheuttaako turvallisuusjärjestelyiden tuoma turvattomuudentunne traumoja kaupunkilaisille, sitä voidaan arvioida myöhemmin.

Tavallaan ylimitoitetuille varotoimille löytyy perusteluita. Erään nettihuhun mukaan on mahdollista että kadonnutta matkustajakonetta MH370 voitaisiin käyttää likaisen ydinaseen kuljettamiseen tapahtuma-alueelle. Foliohattuilua ehdottomasti, mutta sellaista jota tapahtuman turvallisuusviranomaisetkaan eivät voi ohittaa, sillä kadonnutta matkustajakonetta ei vieläkään ole löydetty.

Luotan että paluumatkani menee alkuperäisen käsikirjoituksen mukaan. Nopealla googlettamisella selvisi että viralliset lentoyhtiöt saavat aikataulun mukaiset koneensa Hollannista pois lennättää. Oletettavasti riittää että varaan ylimääräistä aikaa junien myöhästymisen vuoksi, sekä tavallista tiukemmasta turvatarkastuksesta selviämiseen. Muussa tapauksessa ensi viikosta tulee osaltani poikkeuksellista jännittävämpi.

Tutustu / Verkostoidu / Seuraa
k4rv1n3n.net / FB / Twitter

ps. Tilaisuudella on myös taloudellisia etuja kiitos Hollannin liberaalimman lainsäädännön. Seksiala kertoo että seuralaispalvelut ovat loppuunvarattuja kokouksen aikana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Pakinahenkisen kirjoituksesi vuoksi piti oikein tarkistaa onko totta että tilaisuus järjestetään:
https://www.nss2014.com/en

Vähän sitä jää miettimään, että miten atomivoiman käyttö maapallolla voi tulla turvallisemmaksi, kun niitä rakennetaan lisää. Ennestään niitä on kuutisen sataa.
Ne pyörivät hirvittävien turvajärjestelyjen
tukemina. Voiko ehjä atomivoimala mennä rikki? Voiko esim terroristi rikkoa sen. Sitä Haagissa kait pohditaan.

No... onneksi Japanissa 50 voimalaa seisoo kolmatta vuotta. Pelko on niin suuri, että näin maailma on vähän turvallisempi paikka.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Haagissa keskitytään useisiin eri näkökantoihin koskien ydinturvallisuutta. Yksi tärkeä aihe on toki se, että onko ydinasemateriaalit edelleen tallessa ja miten niiden turvallisuutta voidaan parantaa etteivät ne päätyisi terroristien käsiin. Korkean edustuston läsnäolon vuoksi turvatoimet on vedetty korkealle.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Haagista selvitty. Kaupunki oli erittäin hiljainen maanantaina, mutta vilkaistui kun kaupungista päästiin pois. Junat olivat poikkeuksellisen pitkiä, mutta myös tyhjiä. Juna-asemalla varoitettiin laukkujen jättämisestä yksin. Lentokentällä oltiin poikkeuksellisen tarkkoja turvatarkastuksessa, mikä aiheutti ruuhkaa luonnollisesti. Toistaiseksi tilanne maailman päämajassa näyttäisi olevan tasaisen tylsä.

Toimituksen poiminnat

Sivut