Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Menneisyydestä nykypäivään

 • Eurovaaliehdokas nro. 48, vaalipotretti.
  Eurovaaliehdokas nro. 48, vaalipotretti.
 • Myös kuvassa. CC-BY: Rick Falkvinge
  Myös kuvassa. CC-BY: Rick Falkvinge

Ihmiskunta on astunut digitalisoitumisen myötä kokonaan uudenlaiselle tieteelliselle, taloudelliselle ja sosiaaliselle aikakaudelle. Katsoen tätä murrosta, on huomattava että yhteiskunnan teknologinen muutos on vasta päässyt kunnolla käyntiin. Parhaiden käytäntöjen leviäminen, yhteiskunnan kehitys ja korruption ehkäisy vaativat kaikki rajoittamatonta pääsyä tietoon, turvallisuus vuorostaan henkilökohtaista irtiottoa isomman ekonomisesta vallankäytöstä. Itsenäistykäämme - ei valtiona, vaan kotitalouksina ja yksilöinä.

Lupaukset

 • Lupaan edistää tiedon-, sanan-, tieteen ja teknologisen kehityksen vapautta parhaan kykyni mukaan.
 • Lupaan ettei salassapitosäädökset estä minua edistämästä EU-kansalaisille kuuluvan tiedon julkisuutta.
 • Lupaan työskennellä Piraattipuolueen yhdistäjänä, toiminnan edistäjänä ja valvojana Euroopan Piraattien yhteisössä.

Teemat

 • Pääsy tietoon ja vapaus käyttöönottoon. Internet tarvitsee perustuslakinsa ja yksilönvapauksiakin tulisi kehittää innovaatioita tukemaan. Pitkällä tähtäimellä tiedon vapaa liikkuvuus palvelee demokratian joukkoistamista ja sitä kautta kehittää myös kansalaisten vastuuntuntoa ympäröivästä maailmasta. Käyttämättömät patentit tulisi siirtyä avoimelle käyttölisenssille viidessä vuodessa hyväksymisestä.

 • Päätöksentekoon avoimet ovet. Parhaiden käytäntöjen leviäminen ja sen tutkimuksen joukkoistaminen vaatii kansalaisten pääsyä kaikkeen julkishallintoa ja sen toimijoita koskevaan tietoon. Verotuksen, yritystoiminnan ja mediapoliittisten verkostojen avoimuus auttaa kitkemään korruptiota sen syvimmällä tasolla.

 • Omavaraisuutta politiikkaan. Kannatan elämän järjestämistä siten, että jokainen on riippuvainen ulkopuolisista tahoista on mahdollisimman vähän. Yksilön täydellinen omavaraisuus saattaa olla tavoittamaton utopia, mutta jokainen askel kohti sitä tuo aina pysyvämpää turvaa, oli sitten kyse kotitaloudesta, kunnasta tai valtiosta. Kannatan hajautettua aurinkoenergiaa, jonka tuotantoa ei tueta tai veroteta. Puolustan vapautta elää täysin verkoston ulkopuolella.

Miksi nro. 48?

Sen lisäksi että olen kuulemma hyvä tyyppi, henkinen selkärankani on vankka kuin portsarilla, maailmankatsomus kuin freelance-toimittajalla ja elämänkokemustakin kertynyt kuin kodittomalle keski-eurooppalaiselle. Erinomainen englannin kielen taito ja kulttuurierojen ymmärrys antaa minulle työkalut pärjätä mainiosti kansainvälisellä areenalla, eikä toimittajataustan tiedonhaku tai -analysointikyvystäkään haittaa voi olla.

Olen verkostoitunut Euroopan Piraattien kanssa ja tavoitteenani on jatkaa puolueen kehittämistä, kansainvälisen yhteistyön edistämistä sekä toiminnan suunnan valvomista. Sitoutumiseni vapauden agendan ajamiseen on pitkäjänteistä ja henkilökohtaisesta edusta piittaamatonta.

Jos koet että jotain oleellista jäi tiedoista uupumaan, ehkä se löytyy verkkosivuiltani tai tarvittaessa voit ottaa yhteyttä viestillä tai sähköpostitse. Videolta minut löytää mm. YLE:n vaalitentistä.

Miksi Piraattipuolue?

Piraattipuolue on ainoa kansainvälinen poliittinen liike, joka on vannoutunut edistämään tiedon vapaata liikkuvuutta ehdoitta. Koen että Piraatit antavat helpoimman tien osallistua puolueen päätöksentekoon, sekä että yksilönvapauksien tai totuuden puolesta taisteleminen ei aiheuttaisi puolueesta karkoittamista. Siinä missä muut istuvat puolueet pyrkivät valtaan edistääkseen ideologiansa mukaista kontrollia, Piraatit ojentaisivat mahdollisimman paljon tuosta vallasta takaisin väestölle.

Kaikkein oleellisempana kuitenkin koen että päättäjiksi päätyy sellaisia, jotka ymmärtävät seuraavan varttivuosisadan aikana eteemme nousevia haasteita ja mahdollisuuksia laaja-alaisesti, ei pelkästään tuotannollisesta näkökulmasta. Piraatit ovat hyvinvoinnin pioneereja globaalin verkon suomalla, uudella tieteellisellä, taloudellisella ja sosiaalisella aikakaudella. Valintani ei ollut vaikea. 

Nämä vaalit ovat ensimmäiset joissa jokainen Suomalainen voi äänestää Piraattia. 150 000 ääntä yhteen parlamenttipaikkaan ei ole mahdottomuus ja demokratiaindikaattori näyttää myönteiseltä. Mielestäni olisi eeppistä jos myös Suomen Piraatit olisi edustettuina Euroopan Parlamentissa muiden maiden Piraattien kanssa.


Tutustu, opi tuntemaan ja osallistu taisteluun,

k4rv1n3n.net / Facebook / Twitter

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pia Heinänen

Pakko todeta sinut parhaaksi YLEn vaalikone-240-sekuntisessa. Jotain 40 olen ehtinyt vasta katsoa.

e. Osu Maher aika kivasti viimeisen uuden sääntönsä piraattiagendan keskiöön:

https://www.youtube.com/watch?v=qUhTqFGa4iA

Toimituksen poiminnat

Sivut