Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kokoomus & Kannabis

  • Alkoholi on eniten haittoja aiheuttava päihde.
    Alkoholi on eniten haittoja aiheuttava päihde.

Hei Pirkanmaan kokoomusnuoret, otitte jäykästi kantaa kannabiksen laillistamista vastaan toissapäivänä. Perustelunne olivat seuraavanlaisia:

”Kannabiskeskustelussa tehdään se virhe, että sitä verrataan jatkuvasti alkoholiin. Keskustelusta tuntuu unohtuvan se, että kannabiksen polttamisella on myös samat haittavaikutukset kuin tupakoinnilla”

Joudun huomauttamaan että kannabiksen polttaminen ei ole ainoa vaihtoehto nauttia kannabistuotteita. Syöminen ja höyrystäminen on keuhkoille täysin haitattomia vaihtoehtoja. Laittomuuden aikakaudella kuitenkin investointi riittävään kannabismäärään jotta siitä voisi syötävää kokata, ei ole useimmalle vaihtoehto joko hinnaltaan tai saatavuudeltaan. Myös rikoksen kokoluokka kasvaa kun siirrytään grammasta kymmeniin. Vaporisaattorit koetaan liian kalleiksi investoinneiksi, sillä poliisi saattaa ne takavarikoida.

”Kannabiksen ja alkoholin suurin ero on siinä, että alkoholia voidaan myös nauttia ilman päihtymistarkoitusta”

Jokainen tavoittelee sopivaa päihtymistilaa päihteiden käytöllä; ei liian suurta, ei liian vähäistä. Päihteet ovat tässä aivan samalla viivalla.

”Alkoholin laillisuudella on pitkä historia takanaan, eikä uusi kieltolaki toimisi edeltäjäänsä paremmin. Kannabiksen laillistamista ei ole mielekästä perustella rinnastamalla sitä alkoholiin”

Unohdatte tuoda esittää niitä perusteluita millä kannabiksen kieltolakia yleensä perustellaan (koska hyviä sellaisia ei ole). Kaikkien tieteellisten tutkimusten perusteella se on vähemmän haittoja aiheuttava, niin käyttäjälle kuin ympärillä oleville ihmisille, kuin alkoholi. Jos puhutaan päihteistä, kaikkia päihteitä tulee voida verrata tieteellisestä näkökulmasta.

”Ei ole selvää, kattaisiko kannabiksen myynnistä kerättävä vero lisääntyneestä käytöstä aiheutuvat kulut. Onko Suomella varaa laillistaa huume, joka aiheuttaa valtavasti inhimillistä kärsimystä ja vahingoittaa koko yhteiskuntaa?”

Inhimillinen kärsimys johtuu kieltolaista, poliisin ja rikollisuuden konfliktista. Joka vuosi poliisin määrärahat nousevat, he tuhoavat useampia kasvatuksia ja silti kannabista käytetään joka vuosi enemmän. Varovainen arvioni on että Suomen kannabisbisneksessä liikkuu 0,5 miljardia euroa vuosittain, josta voisimme kerätä kolmanneksen haittaverona. Kai kokoomuskin ymmärtää että 200 miljoonaa on enemmän kuin 0, unohtamatta että poliisi voisi keskittyä oikeiden rikosten selvittämiseen yksilönvapauksien polkemisen sijaan.

En tiedä miten kokoomus meinaa puuttua Hollywoodin tuomaan esimerkkiin muuten kuin puuttumalla sananvapauteen. Propaganda itsessään vaikeuttaa hoitoa, hoitoonpäätymistä ja heikentää hoidon tuloksia. Mutta sillä on olemassa suurempikin vaikutus...

Suurin huolenaiheeni

Viisikymmentä vuotta on propagandaverkosto pyrkinyt unohduttamaan Suomalaisten mielestä hampun menneen hyötykäytön verkkojen ja kankaiden raaka-aineena. Nyt, kun saksalaiset autotehtaat sitten kaipaisivat hamppumuovia rakennusmateriaaliksi, sitä ei voida toimittaa kustannustehokkaasti. Kaikki tuotantoverkostot uupuvat, koska ne eivät ole kehittyneet muun teknologisen kehityksen mukana. Tämä vaikuttaa niin maan talouteen kuin hyvinvointiinkin.

Hamppu on yksiselitteisesti maailman hyödyllisin kasvi, joka voi korvata niin kuitujen, muovin kuin energiantuotannonkin muut biolähteet. Huumesota ei ole erillinen kamppailu vain rikollisuutta vastaan, vaan osa taloudellista sotaa itsenäisiä valtioita vastaan. Se on ollut meneillään myös meidän maassamme jo yli 50 vuotta. Se on sota joka tulee lopettaa mahdollisimman pian.

k4rv1n3n.net / Facebook / Twitter

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Juoruja aiheen ympäriltä, saa uskoa tai olla uskomatta:

Brysselissä jos kaipaat nuuskaa, käy kysymässä Ruotsin mepeiltä. Kannabista saa Saksan vihreiltä ja kokaiinia kahdeksannen kerroksen uusliberaaleilta.

ja

Myös istuva vanhempi kokoomuspoliitikko oli kysellyt kannabistuotteita. Oli laittanut välikäden asialle kun pelkäsi oman poliittisen asemansa heikentymistä.

Aulis Mäkitalo

"Mieluummin viiniä kuin väkeviä" kampanjoi Alko tehokkaasti takavuosina. Viinin kulutus nousikin, mutta kulutuksen kasvu ei tullut väkevien viinojen tilalle vaan niiden lisäksi.

Samoin on käyvä jos niiden idealistien, jotka ylistävät kannabiksen etuja alkoholiin nähden, vaatimus kannabiksen vapauttamisesta toteutuu. Kannabiksen käyttö kasvaisi, mutta se ei tulisi alkoholin tilalle vaan sen lisäksi.

Alkoholin ja kannabiksen sekakäytön vaikutukset ovat tietämättömät ja tutkimattomat. Arvattavissa seuraukset kyllä ovat kun on oluttölkki toisessa kädessä ja kannabissavuke toisessa.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Heitäpä huvikses edes yksi tutkimus väitteittesi perusteluksi. Huumepolitiikkahan on siitä ihmeellinen politiikan alue, että sen varjolla voidaan alistaa ihmisiä ilman mitään pitäviä perusteluja. Tai se perustelu on , että olen muita parempi ihminen, parempi kuin nuo pipopäät!

Tässä yksi tutkimustulos perusteluksi kannabiksen käytölle alkoholin aiheuttamia vaurioita vastaan:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S...
Free Radical Biology and Medicine
Volume 68, March 2014, Pages 260–267

Cannabidiol protects liver from binge alcohol-induced steatosis by mechanisms including inhibition of oxidative stress and increase in autophagy

Kieltolain kannattajat saavat vastaisuudessakin kärsiä vapaasti rasvamaksastaan mutta älkää tehkö paheestanne pakkoa, sen aika on ohi!

Ja jatkossa niitä perusteluja, olkaa hyvä. Suomi on länsimainen demokratia, jossa pidetään tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa argumentointia arvossaan. Käyttäydytään sen mukaan myös päihdepolitiikassa.

Käyttäjän MattiKoivisto kuva
Matti Koivisto

Voisitko vähän tarkentaa arvaustasi, mitkä ovat seuraukset?

Alkoholinkäyttö ei välttämättä käyttökertojen muodossa vähenisi, mutta on oletettavaa kertamäärien vähentyvän jos käyttää kannabista sivussa.

Joel Kangastie

Jokainen kannabista kokeillutkin tietää että kannabis vähentää alkoholin käytön lähes nollaan, sitä ei kerta kaikkiaan pysty nauttimaan sillä jo herkistynyt makuaisti estää sen juomisen, ei ainakaan samaa määrää mitä ilman. Sama pätee tupakkaan sillä se maistuu niin kauhealta että sitä ei pysty polttamaan.

Alkoholin aiheuttamat haitat ovat paljon pienemmät kun käyttää kannabista samaan aikaan, tästäkin on vankkaa tutkimustietoa jos hivenen pinnistät niin löydät.

Miksi te ette etsi tietoa valmiiksi jo vastineeksi sille mitä te kirjoitatte ja julkaisette? Ehkäpä syy onkin siinä että se tieto kumoaa kaiken kirjoittamanne joten ei jää enää mitään julkaistavaa.

Kaikki maailmalla tällä hetkellä saatava tieto tukee dekriminalisointia ja laillistamista maista riippuen ja se on ainoa oikea tie ja se on myös suomen tie. Siitä pitää huolen 2016 järjestettävä YK:n erityisyleiskokous jonka sanoma ja ohjeistus globaalisti valtioille tulee olemaan kannabiksen dekriminalisointi jota myös suomen tulee noudattaa koska samat ohjeistukset ajatetaan eu:n läpi.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

"Alkoholin ja kannabiksen sekakäytön vaikutukset ovat tietämättömät ja tutkimattomat. Arvattavissa seuraukset kyllä ovat kun on oluttölkki toisessa kädessä ja kannabissavuke toisessa."

Tässä tutkimusta, lisää löytyy googlea käyttämällä: http://ncpic.org.au/ncpic/publications/factsheets/...

Yleisin haittavaikutus kannabiksen ja alkoholin sekakäytöstä on pahoinvointi, oksentaminen ja nukkumaanmeno. Ei siis mitään erilaista siihen verrattuna että olisi käyttänyt alkoholia liikaa illan aikana.

Psykologisista vaikutuksista pitäisi tehdä enemmän tutkimusta, mutta se ei ole mahdollista kieltolain aikana.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabis ja alkoholi sopii huonosti yhteen, koska uni tulee herkästi silmään.

Jukka Mäkinen

"Arvattavissa seuraukset kyllä ovat kun on oluttölkki toisessa kädessä ja kannabissavuke toisessa."

Toiset ne vaan arvailee. Minä ainakin tiedän.

Käyttäjän vivelu kuva
Ville Lukka

Aulis Mäkitalo puhuu vain omasta tai suurten ikäluokkien puolesta. Nuo toiseksi mainituthan ovat kiskoneet viinaa kaksin käsin monta vuosikymmentä, joten ei mikään ihme että vetävät kaikki käsiinsä saavat huumeetkin siinä sivussa ja tietysti yhtäaikaa.

Mutta entäs nuoremmat tai nopa nykynuoret? Ovatkin hyvin maltillisia alkoholin käyttäjiä. Itsekin alle 40v, juon hyvin vähän alkoholia. Jos nyt kävisi niin, että alkaisin käyttää kannabista (en ole ikinä edes kokeillut), niin tilastollisesti en pystyisi vähentämään alkoholinkulutusta kun tyhjästä on paha nyhjästä, joten paperilla se ei todellakaan vähenisi.

Aika varmasti eläkeläiset ym. yksinäiset saisivat vähän lisää onnellisuutta elämäänsä kun vähän kannabista nauttisivat. Eikä sitäkään tarvitse polttaa, varmasti Martat antaisivat hyviä kannabis-pipari ohjeita, kunhan kulttuuri vähän vapautuu.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Jahas, päiväykset, kokoomusnuoret on julkaissut kannanottonsa jo 10.3., ei 10.5. kuten oletin.

Ville Tiainen

Onko se niin kauheaa jos käyttäisikin alkoholia ja kannabista sekaisin? Kannabis rauhoittaa ihmistä ja saa hänet katsomaan asioita ja elämää uudesta näkökulmasta. Ottaen tämän huomioon tiedämme että esimerkiksi grillijonotappeluilta ja muilta negatiivisilta alkoholin haittavaikutuksilta säästytään. Itse olen harrastanut näiden kahden aineen sekakäyttöä ja tulen myös harrastamaan. Alkoholia ei tarvita niin paljoa silloin kun on kukkaa pöydässä. Yhteisvaikutus? En ole huomannut mtn ihmeellistä... ruokahalun kasvaminen, onnellisuus ja uneliaisuus. Se on siinä.

Jukka Mäkinen

" ruokahalun kasvaminen, onnellisuus ja uneliaisuus. Se on siinä. "

Juu, pizzaa menee.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Ei kannata antaa kieltolain kannattajille väittelyssä armopaloja. Jos sanoo kannabiksen tuovan samat haitat kuin tupakka, yksinkertaisesti valehtelee. Kannabissauhuttelu ei ole keuhkoille lähellekään niin vaarallista kuin tupakointi. Se ei kohtuukäytettynä vaurioita keuhkojen suorituskykyä pitkälläkään aikavälillä*, ja sen linkki keuhkosyöpään on epäselvä. Tämä suuri kohorttitutkimus ei löytänyt minkäänlaista yhteyttä kannabiksen ja keuhkosyövän välillä**. Tupakka sen sijaan aiheuttaa kiistatta vakavia keuhkosairauksia ja syöpää.

*http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1104848
**http://cancerres.aacrjournals.org/cgi/content/meeting_abstract/73/8_MeetingAbstracts/3633

Aulis Mäkitalo

Jos tupakoiva alkaa polttaa kannabissavukkeita, ne tulevat tupakan lisäksi - ei tupakan tilalle.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Niin mitkä tulevat? Mitä ne haitat ovat? Ei ainakaan keuhkosyöpä tai muut keuhkosairaudet, kuten linkkaamistani tutkimuksista käy ilmi.

Aulis Mäkitalo Vastaus kommenttiin #14

Lauseen korrelaatti on "kannabissavukkeita". Ne tulevat tupakoinnin lisäksi lisärasiteeksi keuhkoille. Jos kannabisavukkeiden polttamisen aloittava on ollut kokonaan polttamaton, hän on nyt alkanut polttaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #20

Kannabiksen polttaminen silloin tällöin ei ilmeisesti aiheutakaan pitkäkestoista vahinkoa keuhkoille, kertoo UCSF:n tekemä tutkimus, joka kumoaa yhden suurimman marihuanan käyttöön liittyvän huolen eli sen, että minkä tahansa aineen (paitsi ilman) hengittäminen säännöllisesti on haitallista. Tutkimuksesta uutisoi SF Gate.

Tutkimuksessa havaittiin, että kannabista polttavien ihmisten keuhkojen kapasiteetti ei heikentynyt polttamisesta edes niillä, jotka käyttivät kannabista kerran tai kaksi viikossa.

Yli 20 tai useamman kannabissavukkeen polttamisella kuukaudessa oli haitallisia vaikutuksia keuhkojärjestelmään, mutta kannabiksen käyttö tällä tasolla on epätavallista. Satunnaisilla käyttäjillä kannabis oli itse asiassa yhteydessä pieneen mutta tilastollisesti merkittävään keuhkojen kapasiteetin kohoamiseen, joka saattaa ehkä johtua syvästä hengityksestä, jota kannabista polttavat käyttävät vetääkseen huumeen keuhkoihinsa.

Tutkijat olivat haluttomia hyväksymään, että kannabiksen polttaminen on harmitonta, mutta tulosten pitäisi vakuuttaa ainakin lääkärit ja potilaat, jotka haluaisivat käyttää kannabista hoitokeinona kipuun ja huonovointisuuteen.

http://www.tohtori.fi/?page=7743008&id=6181148

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä Vastaus kommenttiin #21

Viite näihin Syvärilän mainitsemiin tutkimustuloksiin on tuo yläpuolella kommentissani #10 mainittu tutkimus. Toivoisin pikkuhiljaa kieltolain kannattajilta debunkkausta tai edes jotain viitteitä omille väitteilleen, ettei väittely ole liian helppo. Tällä hetkellä kieltolain vastustajat jyräävät tutkimustulosten ja tosiasioiden vyörytyksellä.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen

Ja missä se tutkimusviite? Nykyaikana ei pärjää samanlaisella argumentoinnilla kuin helluntailaisseuroissa 50-luvulla. Tää on 2000-lukua jos nää pakkovallan kannattajat eivät ole huomanneet. Venäjällä tuollainen olis varmaan aivan kohdallaan mutta pidetään tämä maa vielä vapaana länsimaana isiemme ja isoisiemme veriuhria kunnioittaen.

Aulis Mäkitalo Vastaus kommenttiin #15

Täällä mielenkiintoisella keskusteluforumilla voi lukea mm. kirjoituksia, jotka siteeraavat ja argumenteeraavat luomisteorian oikeaksi ja kehitysopin vääräksi todistavia - tutkimustuloksia.

Käyttäjän RistoMikkonen kuva
Risto Mikkonen Vastaus kommenttiin #25

Mikähän siinä sitten on että uskonhihhulit ovat kannabiksen kiihkomielisiä vastustajia? Saman taudin oireita? Tulee mieleen just se Itävallan Fritz-setä, joka käytti tytärtään seksuaalisesti hyväksi kellarissa 25 pitääkseen hänet erossa huumeista. Häntäkin pidettiin yhteiskunnan tukipylväänä kunnes karmea todellisuus paljastui. Tässä valossa huumeiden vastaisuus on savuverho kyseenalaiselle toiminnalle.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Minulla ainakin tupakan polttaminen vähenee jos on kukkaa käsillä. Näin tapahtuu myös monilla muillakin tupakoivilla ihmisillä keitä tunnen.

Aulis Mäkitalo

Jos kokonaan polttamaton alkaa polttaa kannabissavukkeita, hän on luopunut kokonaanpolttamattomuustavastaan ja alkanut polttaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabista voi polttaa myös vesipiipusta,hyörystää vaponisaattorista jota suositellaan esim astmaa sairastaville, sekä syödä. Kaikki eivät todellakaan polta.

Toni Seppänen

Heikko todiste tuo yksi kuva. Kannabis tulee pitää kiellettynä sen psyyke vaikutusten takia. Yksikin kerta vahvaa kannabista voi aiheuttaa ongelmia aivan eri tavalla kuin "överit" viinasta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Heikko mielipide tuo vailla todellista tietoa.:( Varsinkin kun viinaövereihin voi helposti kuolla.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Lähdeviite? Olet todennäköisesti väärässä. Alkoholin psykoottiset vaikutukset ovat selvästi kannabiksen vastaavia vaikutuksia pahemmat. Tässä linkki wikipediaan, josta löytyy tutkimusviitteitä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Substance-induced_psy...

Aulis Mäkitalo

Alkoholin ja kannabiksen yhteiskäytön psykoottiset vaikutukset ovat pelkän alkoholin käytön vastaavia vaikutuksia pahemmat.

Käyttäjän JaniMiettinen11 kuva
Jani Miettinen Vastaus kommenttiin #27

Kannabis ei ole yksi aine. Se on kasvi, joka sisältää lukuisia eri aineita, joista varsinkin THC ja CBD ovat tärkeässä roolissa. Niiden keskinäiset pitoisuudet vaihtelevat eri lajikkeissa.

THC:llä ja CBD:llä on päinvastaiset vaikutukset. Siinä missä THC voi lisätä psykoosiriskiä, CBD alentaa sitä. Se vähentää psykooseja jopa skitsofreenikoilla. Tässä linkki yhteen uutiseen:

http://healthland.time.com/2012/05/30/marijuana-co...

ja linkki tutkimukseen, jonka abstrakti päättyy näihin sanoihin "These results support the idea that CBD may be a future therapeutic option in psychosis, in general and in schizophrenia, in particular":

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22716160

Siten alkoholin ja CBD-pitoisen kannabiksen yhteiskäytön psykoottiset vaikutukset ovat todennäköisesti pelkän alkoholin käytön vastaavia vaikutuksia *vähäisemmät*. Eli mainitsemaasi yleistystä ei voi tehdä.

Toni Seppänen

Psyykevaikutus on eri asia kuin psykoottinen.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Oi valaise minua mitä nämä psyykevaikutukset ovat kun psykoottiset vaikutukset eivät näihin kuulu. Vertaisarvioitua tutkimusta putkeen vain.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #30

Kuulut vissiin käärmeöljymiehen kanssa samaan klaaniin. Heittoja omasta päästä.

Turhauttavaa keskustella.

Ville Pohjankoski Vastaus kommenttiin #30

Toi sun juttus ja huuhaa-argumentointi ei toimi.

Toni Seppänen

Todella turhauttavaa on katsella kannabisuskovaisia tajunnanlaajentajia.Kannabis on käärmeöljynne.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Tässä kommenttiosiossa neljä kieltolain vastustajaa on viitannut tieteellisiin tutkimuksiin. Kieltolain kannattajien saldo on edelleen pyöreä nolla. Tämä kuvastaa hyvin tätä keskusteluasetelmaa, jossa järkevää päihdepolitiikkaa ajavat perustavat argumenttinsa tieteeseen ja kieltolakeja puolustelevat turvautuvat kuulopuheisiin ja mutuiluun.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Eikä kannabiksellä nyt muutenkaan läheskään kaikkia tupakan haittavaikutuksia ole poltettunakaan jos sitä ei tupakkaan sekoiteta (ja sittenkin nämä haittavaikutukset johtuvat nimenomaan siitä tupakasta mitä siihen on sekoitettu eikä kannabiksestä itsestään). Kannabiksestä puuttuu tupakkaan lisätyt terva, nikotiini ja toistakymmentä muuta haitallista ainetta.

Olipas melkoinen aivopieru Pirkanmaan kokoomusnuorilta.

Toni Seppänen

http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_...

Polttakaa pois kun on niin kelpo kamaa, Saarakin ottaa tuhdit tötsyt.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Tuolta jutun lopun taulukusta näkee, että suurin osa kannabiksen vaikutuksista on lieviä tai johtuvat suoraan kieltolaista. Erityisesti nuorilla haittavaikutukset kuten syrjäytyminen ja rikoksiin sekaantuminen ovat suoraa seurausta kieltolaista. Tämä on oiva lähde kannabiksen kieltolain vastustamiseen.

Alkoholiin verrattuna kannabis on käytännössä haitatonta terveyskirjaston artikkeleiden perusteella. Miksi haitattoman päihteen käytöstä rankaistaan?

http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_...

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Seppäselle: En tiedä yritätkö tässä nyt mun mustamaalausta vai mitä ihmettä, mutta sun kommentointi on tosi lapsellista.
En ole itsekään mikään kannabiksen suurin ystävä ja levittämässä sen ilosanomaa pitkin maita ja mantuja. Koska loppujen lopuksi siinäkin on kyse päihteestä, enkä koe päihteen olevan mikään maailmaamullista asia. Mutta puutun kyllä kun näen jonkun kertovan puutaheinää kyseisestä päihteestä.

Kannabiksesta pitäisi saada puhua asiallisesti ilman tuollaista lapsellista syyttelyä.

Toni Seppänen

Eipä se vastaisuutesi paljon aiemmasta viestistäsi huokunut, antoi jopa ymmärtää olevasi puolesta.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #42

Koitapa pohtia, mitä eroa on sillä, että kannattaa asiaa x ja sillä, että kannattaa sitä, että asia x olisi laillista.

Noin muuten tämä ja se eräs toinen ketju kyllä kertovat karua kertomaa tämän keskustelun argumentaatioista ylipäänsä. On tietysti periaatteessa mahdollista että jossain on iso kokoelma fiksuja ihmisiä, joilla on ihan fiksut syyt kannattaa kieltolakia, mutta jostain syystä he vaan eivät tunnu tietään näihin keskusteluihin löytävän.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #42

Se ettei kailota vastustusta tarkoittaa, että on pössyttelijä? Mitä pitää tehdä, että tuo kuulostaa loogiselta?

Ei jatkoon.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #52

Eipä taida mennä herrat Lintula ja Alaolokaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Eri kannabislaatujen aiheuttamat psyykkiset tilat riippuvat näiden aineiden pitoisuuksista ja pitoisuuksien suhteesta. Esimerkiksi Englannissa nykyään laajasti käytössä olevan sinsemilla-kannabiksessa ("skunk") THC-pitoisuus on suuri (12–18 %), samoin THC:n suhde CBD:een 2. On mahdollista, että nämä ominaisuudet lisäävät riippuvuuden ja kannabispsykoosin riskiä"

Oletuksia. Pitää myös muistaa että CBD on todistetusti antipsykoottinen aine.

"Yleensä kannabista poltetaan tupakan kanssa piipussa tai omatekoisena savukkeena ("jointti"). Kannabissavussa on tupakansavua runsaammin karsinogeeneja, koska kannabista poltettaessa hengitetään enemmän savua. Siksi myös karboksihemoglobiinin pitoisuudet ovat suuremmat 3."

Koskee tuo tupakan sotkeminen kukkaa Suomea pelkästään. Kiitos kieltolain. Hinta on kova joten ihmiset jatkavat paukkuja tupakalla.

" Miehillä kannabikseen liittyvä skitsofrenia näyttää puhkeavan aikaisemmin (noin 2–7 vuotta) kuin muu skitsofrenia 9, ja huono lääkehoitoon sitoutuminen lisää taudin uusiutumisriskiä 10 . Kannabiksen käyttäjillä näyttää esiintyvän paljon ahdistusta, masennusta tai itsetuhoista käyttäytymistä, mutta näidenkin yhteys kannabikseen on vielä epäselvä 11"

Tässä on sellainen ristiriita myös että kovin vahvoja näyttöjä ei ole siitä että kannabis aiheuttaisi itse skitsofreniaa. Tai tauti olla geeneissä. Toki sen voi laukaista niinkuin melkein mikä tahansa tapahtuma elämässä.

"Pitkään runsaasti kannabista käyttäneillä esiintyy muisti- ja keskittymisvaikeuksia, joiden vakavuus on suhteessa käytön kestoon ja määrään 12. Kannabiksen suurkäyttäjillä on MRI-tutkimuksessa todettu amygdalan ja hippokampuksen kudoskatoa 13. Kannabiksen käytön lopettaminen edistää kognitiivisten kykyjen palautumista, mutta palautumisen asteesta pitkänkään ajan kuluttua ei ole tietoa."

Omalla kohdalla ainakin muisti pelaa hyvin enkä ole kuullut että tuttavillakaan olisi ongelmia sen suhteen.

"Kannabiksen käytöstä johtuvien oireiden erottaminen muista psykiatrisista oireista on usein vaikeaa. Kannabiksesta riippumattomat oireet ovat yleensä esiintyneet jo ennen käytön aloittamista, ja niiden tulisi jatkua myös lopettamisen jälkeen. Kannabiksen jatkuvan käytön ja kroonisen myrkytystilan oireet (vetämättömyys, unen ja ruokahalun häiriöt, sosiaalinen eristyminen, kognition häiriöt, ongelmat työpaikalla ja kotona) voidaan erheellisesti tulkita depressioksi. Oireiden helpottuminen ja varsinkin loppuminen kannabiksesta pidättäytymisen aikana vahvistaa epäilyä niiden johtumisesta kannabiksesta. Niinpä 2–4 viikon tauko kannabiksen käytössä tarkentaa diagnostiikkaa tarkkuutta ja auttaa välttämään tarpeetonta lääkehoitoa. Myös potilaan oma kokemus oireiden lieventymisestä ja voinnin korjaantumisesta auttaa ja motivoi lopettamiseen."

Tämä on tärkeä kappale. Eli usein ongelmat ovat jo olemassa. Nyt vaan kaikki laitetaan helposti kannabiksen piikkiin, se on lääkärin kannalta helppo ratkaisu.

"Huumeongelmaisen hoito Käypä hoito -työryhmä"

Kaikilla jotka kannabista tai muita päihteitä käyttää ei ole huumeongelmaa.
Miten huumeongelma sitten määritellään, siitä kannattaa ottaa selvää.

Toni Seppänen

http://www.irtihuumeista.fi/etusivu_(vanha)/avaa_silmasi!/kannabiksesta/kannabiksen_kayton_vaikutukset

Tekee hyvää .. dilibap dilibap, yah maan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suosittelen sinulle, käytä useampia lähteitä. Irti huumeilla ry:llä on myös oma lehmä ojassa.

Toni Seppänen Vastaus kommenttiin #44

Netti on pullollaan lähteitä jotka varmasti tukevat kumpaakin näkemystä joten niillä on turha ratsastaa. Itselleni riittää raikas lager, toivottavasti mahdollisimman monelle.
Yleensä tötsyttelijät on vähän hitaita ja mieleltään tylsiä kun verrataan normi lenkkeilijään.

Over and out.

Käyttäjän TeemuKutila kuva
Teemu Kutila

Kannabis on haitallista. Laittomana monin verroin haitallisempaa kuin laillisena.

Joel Kangastie

Alcohol kills one person every 10 seconds worldwide: WHO

Alcohol kills 3.3 million people worldwide each year, more than AIDS, tuberculosis and violence combined, the World Health Organization said Monday, warning that booze consumption was on the rise.

Including drunk driving, alcohol-induced violence and abuse, and a multitude of diseases and disorders, alcohol causes one in 20 deaths globally every year, the UN health agency said.

"This actually translates into one death every 10 seconds," Shekhar Saxena, who heads the WHO's Mental Health and Substance Abuse department, told reporters in Geneva.

Alcohol caused some 3.3 million deaths in 2012, WHO said, equivalent to 5.9 percent of global deaths (7.6 percent for men and 4.0 percent for women).

In comparison, HIV/AIDS is responsible for 2.8 percent, tuberculosis causes 1.7 percent of deaths and violence is responsible for just 0.9 percent, the study showed.

More people in countries where alcohol consumption has traditionally been low, like China and India, are also increasingly taking up the habit as their wealth increases, it said.
View gallery
Bottles of the alcoholic drink baijiu are displayed …
Bottles of the alcoholic drink baijiu are displayed at a store in Beijing on October 18, 2011 (AFP P …

"More needs to be done to protect populations from the negative health consequences of alcohol consumption," Oleg Chestnov of the WHO's Noncommunicable Diseases and Mental Health unit said in a statement launching a massive report on global alcohol consumption and its impact on public health.

Drinking is linked to more than 200 health conditions, including liver cirrhosis and some cancers. Alcohol abuse also makes people more susceptible to infectious diseases like tuberculosis, HIV and pneumonia, the report found.

Most deaths attributed to alcohol, around a third, are caused by associated cardiovascular diseases and diabetes.

Alcohol-related accidents, such as car crashes, were the second-highest killer, accounting for around 17.1 percent of all alcohol-related deaths.

Binge drinking is especially damaging to health, the WHO pointed out, estimating that 16 percent of the world's drinkers abuse alcohol to excess.

While people in the world's wealthiest nations, in Europe and the Americas especially, are boozier than people in poorer countries, rising wealth in emerging economies is also driving up alcohol consumption.

Drinking in populous China and India is rising particularly fast as people earn more money, the WHO said, warning that the average annual intake in China was likely to swell by 1.5 litres of pure alcohol by 2025.

Still, Eastern Europe and Russia are home to the world's biggest drinkers.

Russian men who drink consumed an average of 32 litres of pure alcohol a year, according to 2010 statistics, followed by other Western countries including Europe, Canada, the United States, Australia and South Africa.

On average, every person above the age of 15 worldwide drinks 6.2 litres of pure alcohol in a year, according to the report.

Counting only those who drink though, that rises to 17 litres of pure alcohol each year.

But far from everyone indulges. Nearly half of all adults worldwide have never touched alcohol, and nearly 62 percent say they have not touched a drink in the past year, the report showed.

Abstinence especially among women, is most common in low-income countries, while religious belief and social norms mean many Muslim countries are virtually alcohol free.

http://news.yahoo.com/alcohol-kills-one-person-eve...

Toimituksen poiminnat

Sivut