Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Ydinvoima imee!

  • Kerrostaloyhtiölle sijoitus omavaraisuuteen ei ole korkea. Kuva: Wikipedia
    Kerrostaloyhtiölle sijoitus omavaraisuuteen ei ole korkea. Kuva: Wikipedia

On selkeää että ihmisen tulee taittaa riippuvuus fossiilisista polttoaineista. Riippuvuus ei ole pelkästään ympäristölle haitaksi, vaan myös keino kontrolloida kansakuntia vaikuttamalla niiden talouteen. Fossiiliset ovat hyödyke, jonka ikeestä pyristeleminen on estetty useammin kuin kerran. Ydinvoima toki on puhtain vaihtoehto niin kauan kuin mikään ei mene vikaan, eikä Suomi kuulu todennäköisiin riskimaihin.

Pelkään kuitenkin että ydinvoimasta on tulossa samanlainen hyödyke kuin fossiilisista polttoaineista. Omistajaohjauksesta vastanneiden vihreiden ministereiden Hautala - Haavisto vastuuvuorolla yksityistettiin maan sähköverkko ulkomaisille frontend -yhtiöille ja jo kyseenalaisessa maineessa oleville eläkevakuutusyhtiöillemme. Yritysten näkökulmasta ei ole väliä käykö kansakunnan lompakolla suoraan vai verottajan kautta, riittää että sidonnaisuudesta ei pääse eroon. Kehityksen suunta on mielestäni erittäin lyhytnäköisesti valittu.

Tulevaisuuden energiamuodot

Jos nyt jonkun mielestä on pakko keskitetysti energiaa tuottaa, niin Torium lienee se paras vaihtoehto Tokamak -reaktoria odotellessa. Wikipedian mukaan "toriumvoimala tuottaisi vähemmän radioaktiivisia aineita kuin uraanilla toimiva voimala, ja käytettävä polttoaine olisi vaarallisen säteilevää vain 500 vuotta. Nykyisten uraanivoimaloiden ydinjätteen radioaktiivisuus säilyy haitallisen runsaana jopa 100 000 vuotta." Ensimmäiset Torium -voimalat ovat työn alla Norjassa.

Paras ja kuluttajaystävällisin vaihtoehto olisi kuitenkin hajautettu aurinkoenergia. Kuluttajien ylläpitämään, omavaraiseen ratkaisuun päästäisiin jos tuotettua sähköä ei verotettaisi. Valtion ei tarvitsisi rakentaa helposti epäonnistuvia tuotantolaitoksia, mikä olisi edullista kaikille veronmaksajille. Hajautus lisäisi huoltovarmuutta sekä kasvattaisi ihmisiä ottamaan enemmän vastuuta omasta kulutuksestaan. Mainitsen koska haluan lukijan ymmärtävän että kaikilla teknologisilla edistysaskeleilla on myös käyttäytymiseemme vaikuttava ulottuvuus.

Hajautetun energiatuotannon tie ei liene siloteltu, mutta sentään sellainen on olemassa. Nyt on kyse siitä, ymmärtävätkö päättäjiksimme päätyvät millainen maailmamme voi olla 25:n vuoden päästä - ja että he osaisivat olla luovuttamatta kehityksen eväitä monikansallisille suuryhtiöille.
 
Eurovaaliehdokas 48
k4rv1n3n.net / Facebook / Twitter

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Sivut