Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Pakopaikkaa ei ole

Nykyaikaa kutsutaan epäluulon ajaksi. Jotkut pelkäävät itänaapurin vievän itsenäisyytemme väkivalloin. Toiset pelkäävät, että länsimaalainen kulttuuri-imperialismi syö itsenäisyytemme valtaväestön huomaamatta. Iso osa pelkää valtion kurjistuvan talouden johtavan itsenäisen päätöksentekomme ja kansallisen omaisuutemme ojentamiseen ylivaltiollisille tahoille. Siitä huolimatta, että nämä uhat ovat todellisia, meidän valtamme on vain valita, kuinka niihin reagoimme.

Hädin tuskin satavuotiseen historiaamme mahtuu sotaa ja kurjuutta, ja kuten muutkin valtiot, mekin olemme lamamme kokeneet. Vaikka tämän päivän haasteet eivät ole samoja kuin aiemmin, niihin täytyy suhtautua yhtä määrätietoisesti kuin historian havinassa kaikkiin aiempiinkin haasteisiin on suhtauduttu. Pakopaikkaa ei seuraavalle suomalaiselle sukupolvelle ole. Tämä on ainoa valtiomme ja meidän vastuullamme on pitää siitä huolta jatkossakin.

On totta, että maailman yhdentymispyrkimysten takana on toive ajasta, jolloin kaikenlaiset sodat puuttuisivat planeetaltamme. Sen ideaalin varjolla emme voi kuitenkaan ojentaa päätöksentekoamme pois valtioltamme, sillä se samalla karkaa kansalaisten käsistä. Suomen eduskunnan tulee ensi kädessä pitää huolta kansalaistensa oikeuksista, ei toimia valtioidenliiton kumileimasimena.

Se toisenlainen totuus

Sen sijaan, että valtio pitäisi kansalaistensa tai yritystensä puolta EU:ssa kuin unionin kuriton kakara, hyväksytty lainsäädäntö on entistä useammin annettuja direktiivejä tiukempi. Erinomainen esimerkki on ensi vuoden alussa puolittuva urkintakynnys, jonka alullesaama direktiivi on jo kumottu ihmisoikeuksien vastaisena.

Ei ole sinänsä ihme jos kansaa ei kiinnosta itsenäisyydenpäivän vietto. Toisille kun se kuulemma vain on falskia sota-aikojen muistelua ja sanahelinää jolla pyritään säilyttämään usko johonkin joka ei enää ole totta - kansanvaltaan jolla ei ole vaikutusta. Kaiken lisäksi se on jälleen yksi päivä, jolloin yritys ei saa itsenäisesti päättää pitääkö ovensa avoinna vai ei.

Mielestäni itsenäisen valtion kansalaisilla tulee olla paremmat mahdollisuudet vaikuttaa maan lainsäädäntöön kuin ylivaltiollisilla tahoilla, järjestöillä tai muilla valtioilla. Jos tästä vaikutusmahdollisuudesta luopumista jatketaan hyväksymällä TTIP:n synkimmät puolet, jokainen voi pian todeta ettemme enää ole itsenäinen Suomi ja lopettaa nämäkin bileet yhtenä säästökohteena.

k4rv1n3n.net / Facebook / Twitter

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Aina on ollut epäluulon aika. Sotia on ollut aina ja meilläkin on edellisestä vielä veteraaneja hengissä. Ei ole mitenkään mahdotonta etteikö tännekin sotia saataisi vielä aikaan, vaikkei sitä haluaisikaan uskoa.

Jos halutaan pitää päätösvaltaa omista asioistamme täällä kotimaassa, pitäisi asioille tehdä jotain. En ymmärrä kenen suomalaisen etu voi olla että annetaan ulkomaisten yritysten haastaa Suomi oikeuteen. Tai että annetaan EU:n päättää sellaisista asioista jotka osattaisiin päättää täällä paremmin.

"Mielestäni itsenäisen valtion kansalaisilla tulee olla paremmat mahdollisuudet vaikuttaa maan lainsäädäntöön kuin ylivaltiollisilla tahoilla, järjestöillä tai muilla valtioilla."

Paremmin ei voisi sanoa.

Toimituksen poiminnat

Sivut