Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

3 syytä äänestää Piraatit Turun valtuustoon

  • Anna puskaradion soida, kerro kaverillesikin miksi juuri näissä vaaleissa kannattaa äänestää Piraattipuoluetta!
    Anna puskaradion soida, kerro kaverillesikin miksi juuri näissä vaaleissa kannattaa äänestää Piraattipuoluetta!

Turku on varakas kaupunki, jossa palvelut ovat pääsääntöisesti hyvällä mallilla ja asukkailla alhainen veroprosentti. Vauraus tarjoaa mahdollisuuksia, mutta kaikki niistä eivät palvele kuntalaisia yhdenvertaisesti. Piraattipuolueen valtuustoehdokkaille tärkeintä on, että samalla kun kehitetään kasvavaa kaupungia fiksusti, pidetään huolta että kaupungin vauraus jakautuu sinne missä sitä eniten tarvitaan, ei sinne kenellä on suurin kyky siitä ammentaa. Keskeiset ratkaisumallimme Turulle ovat taloudellinen vastuuntunto, hallinnon läpinäkyvyys sekä asukkaiden osallistumiskyvyn mahdollistaminen ja kehittäminen.

1. Piraattipuolue on ainoa Turun puolueista, joka ajaa Allianssi -hankintamallia käyttöönotettavaksi Turussa. 

Lyhyesti, Allianssi-mallilla tuotettu projekti takaa yhtäläisen bonuksen hankkeen toteuttajille, olettaen että hanke on valmis sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Jos ei, ylimääräiset kustannukset leikataan ensin bonuksesta, myöhemmin heidän voitoistaan. Tampere sai aikaiseksi vuonna 2016 kaksi hanketta määräajassa ja budjetin rajoissa Allianssi -mallilla, kun taas Turkua vaivaa edelleen perinteiset julkisen sektorin hankintaprosessin ongelmat.

2. Yksikään valtuustopuolueista ei aja hallinnon läpinäkyvyyden lisäämistä, Piraattipuolueelle avoimuus on periaate kaikilla hallinnon tasoilla.

Kansanvallan ja kuntalaisen oman edunvalvonnan toteutuminen vaatii, että kaikki tieto kunnan toiminnasta on kansalaisten saatavilla. Koska kaikki asiakirjat ovat jo valmiiksi sähköisessä muodossa, ei ole todellista estettä toimittaa niistä kopiot yhteiseen, avoimeen arkistoon. Parhaimmassa tapauksessa arkisto auttaisi työssään merkittävästi kunnan virkamiehiä, valtuuston jäseniä, toimittajia ja etenkin kuntansa hyvinvoinnista kiinnostuneita asukkaita.

3. Ratkaisumme vanhustenhoitoon tai koulutukseen ei ole vain "lisää rahaa!" Tarjoamme moderneja, konkreettisia tapoja auttaa kaikkia ihmisiä.

Vertaisoppiminen on paras tapa opettaa nuorille tiedonhakutaitojen lisäksi sosiaalisia taitoja. Pienryhmissä itsenäisesti työskentelevät oppilaat jättävät opettajalle aikaa huomioda ja keskittyä niihin ryhmiin missä on ongelmia. "Yhden aikuisen" luokassa tämä ei toimi, sillä yhden auttaminen sitoo ainoan auttajan. Siksi ajamme koulunkäyntiavustajien lisäämistä, mielellään siten, että jokaisessa luokkahuoneessa olisi aina kaksi aikuista.

Digitaalinen syrjäytyminen ei kosketa pelkästään ikääntyneitä, vaan kaikista ikäryhmistä löytyy enemmän tai vähemmän ihmisiä, joilla on ongelmia käyttää moderneja digitaalisia laitteita, löytää ja käyttää kaupungin palveluita verkossa tai joilla on vaikeuksia ymmärtää internetissä käytävää keskustelua. Kaupungin tulee ehkäistä syrjäytymistä tarjoamalla riittävät mahdollisuudet tukeen ja opetukseen. Turun asuinalueiden keskuksissa tulee olla saatavilla ATK-tiloja kaikkia palvelevaan, ilmaiseen IT- ja viestintäopetukseen, vaikkapa peruskoulujen kanssa tehtyjen järjestelyjen avulla.

Ensimmäiset valtuutetut jopa kuuteen kaupunkiin

Turussa Piraattipuolueelle povattiin Kristillisdemokraatteja suurempaa kannatusta viimeisessä ennen kuntavaaleja 2017 julkaistussa gallupissa. Koska 2,4%:n ennuste on huomattavasti enemmän kuin mitä yhteen valtuustopaikkaan vaaditaan, tuellanne mahdollisuutemme ovat erinomaiset, jopa yllättäen useampaan paikkaan.

Perinteisesti kuntavaaleissa äänestysprosentti on muita vaaleja pienempi. Äänelläsi on siis enemmän arvoa. Älä jätä sitä käyttämättä, sillä vanhojen valtaistuin vapisee vain äänestämällä uusi ryhmä valtuustoon.

Tapani Karvinen
Puheenjohtaja, Varsinais-Suomen Piraatit ry
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue r.p.
k4rv1n3n.net / Facebook / Twitter

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Ehdokasesitteen löydät osoitteesta: http://varsinais-suomi.piraattipuolue.fi/wp-conten...
Turun vaaliohjelman kokonaisuudessaan osoitteesta: http://varsinais-suomi.piraattipuolue.fi/wp-conten...
Puolueen valtakunnallisen vaaliohjelman osoitteesta: https://piraattipuolue.fi/politiikka/vaaliohjelmat/

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Hmm, piraattejakin voisi harkita.

Turun IT-hankinnoista tuli taas mieleen, että olen tällä viikolla kahteen otteeseen ollut ymmälläni Turun kaupungin kahden sähköisen lomakkeen kanssa (yhdistyksen yleinen avustushakemus ja päivähoitomaksujen tuloselvitys). En muista ehkä koskaan nähneeni yhtä käsittämättömiä sähköisiä lomakkeita. Vaikka ehkä enemmän ihmettelen sitä jos muut käyttäjät eivät ole nähneet niissä erityistä ongelmaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut