Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Lue Minut

Lue Minut

Avoin, tavoitteellinen keskustelu on ihmisen kyvyistä eniten arvostamiani; näkee sen sitten työkaluna käsillä olevan ongelman ratkaisemiseksi tai kulttuurillisen kehittymisen menetelmänä kohti vapautta, vaurautta ja todellista tasa-arvoa - ts. utopiaa.

Hedelmällisintä keskustelu on silloin kun keskustelijat ymmärtävät mistä keskustellaan, pysyvät aiheessa parhaansa mukaan ja pyrkivät jatkuvasti molemminpuoliseen ymmärrykseen.

  • Keskustelun aloittajana, velvollisuuteni on tuoda esille aihe ja näkökulma, ymmärrettävästi ja helppolukuisesti. 
  • Kommentoijana velvollisuuteni on pysyä aiheessa ja pyrkiä tuomaan oman näkökulmani lisäksi myös sen perustelut selkeästi esille. 
  • Velvollisuuteni keskustelijana on käyttäytyä sivistyneesti, olla ryhtymättä henkilökohtaisiin hyökkäyksiin ja myöntää, jos maailmankuvani osanen ammutaan alas täsmällisin argumentein.

Samaa odotan sinulta.

Jos et kykene täyttämään edellä mainittuja velvotteita, taputan sinua hellästi päälaelle ja toivon että opit ajan myötä. Kommenttiasi tuskin kuitenkaan kommentoin, typerimmät säästän seinälläni jotta muutkin näkisivät mitä kirjoitit ja törkeimmät saattavat joutua poistetuksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat

Sivut