Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kuinka Levikset Piratisoidaan

Ilmainen yritysidea jolla vaatetat ihmisoikeuksia ja luontoa kunnioittaen. Samaa periaatetta voidaan soveltaa useisiin tuotantoketjuihin, eikä mikään estä tekemästä myös omia malleja vapaaseen levitykseen.

Pienen liiketilan ikkunaa somistaa mallinuket vaatteineen, sekä farkkukankaan alennuksesta kertova kyltti. Kaipaat uusia housuja, mutta koska vartalosi on kuin Matti Vanhasella, eikä opiskelijana/työttömänä räätäliin ole varaa, housujen hankinta on venynyt jo kohtuuttomasti.

Astut sisään toiveikkaana. Asiakaspalvelija toivottaa sinut tervetulleeksi ja esität toiveesi. Sinut ohjataan kokovartaopeilin eteen, joka toimii myös digitaalisena näyttönä.

Valitset listasta mekkojen, shortsien, yms. muiden vaatteiden seasta housut ja liikkeen malliston ensimmäinen malli heijastuu peilikuvasi päälle. Kankaan valitsemisen teet perinteisesti, kangasvihkosta kokeilemalla.

Käden heilautuksella vaihdat mallia, samalla kun sinusta otetaan todelliset mitat asiakaspalvelijan toimesta. Kun olet päättänyt mitä haluat, asiakaspalvelija merkitsee ylös mallin ja kangastyypin tunnisteet. Hän ilmoittaa että housut voi hakea tunnin päästä ennenkuin poistuu takahuoneeseen.

Takahuoneessa hän ottaa kankaan tunnisteen mukaisen esileikatun farkkukangasta olevan arkin hyllystä ja asettaa sen koneen leikkuulaudalle. Koneeseen hän näppäilee mallin tunnisteen ja oikean koon. Viisi minuuttia myöhemmin farkut ovat valmiita koottavaksi.

Kokoamisvaiheeseen sopivalle tuotantovälineelle mallin ID kertoo mm. kokoamisjärjestyksen, millaisia ompeleita mihinkin kohtaan käytetään ja missä ovat nappien paikat.

Viimeisen vaiheen laite kiinnittää kankaan tyypin mukaiset pesuohjeet, sekä mallin että kankaan tunnisteet, jos vaikka haluaisit tulevaisuudessa toiset samanlaiset.

Myöhemmin saavut hakemaan täysin istuvat, kustomoimasi housut haluamallasi kankaalla. Kun maksat tuotteesta, et maksa mainoskampanjoista, myymättömistä kappaleista tai lapsityövoiman hyväksikäytöstä. Sen sijaan suurimman yksittäisen työpanoksen tekijä saa runsaimman osuuden maksusta, kun taas mallin suunnittelijalle tilitetään mikromaksu.

Tositarina niukkuuden taloudesta

Turun Euromarket lopetettiin ja dyykkarituttavani juoksivat nopsaan perinnönjaolle. Runsas vaatevalikoima meni roskiin, kuten kaikki muutkin tavaratalon tuotteet. Mikä asiasta tekee pöyristyttävää on se, että vaatteita ei oltu luovutettu hyväntekeväisyyteen tai toimitettu toiselle ketjun liikkeelle jälleenmyytäväksi - vaatteet oli heitetty roskiin kappaleiksi leikattuna.

Kyllä, asiakas maksaa tämänkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

K Veikko

Paikallistuotanto on yksi tulevaisuuden ala.

Tämän farkkuidean kanssa kilpailee ulkomainen nettikauppa, joka pelkän kankaan hinnalla toimittaa valmiit farkut lähipostiin.

Miksi kuluttajat kuitenkin kantavat kaupasta selkä vääränä vettä kotiinsa, vaikka soodakoneella ja esanssilla saa saman lopputuloksen?

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Nettikauppa ei (ainakaan vielä) räätälöi tuotteita asiakkaan vaatimuksen mukaan tai toimita tunnissa. Ehkä tulevaisuudessa, mutta sitä ennen pitäisi olla laitteet jolla kuteet kyhättäisiin.

Ja vaikka sitten työ tehtäisiinkin pienellä tuntipalkalla, oletettavasti kuljetuksen kustannukset tasoittaisi tuonkin hintaedun - ainakin siihen asti kunnes bensa on ilmaista.

Mutta paikallistuotanto joo; suunnitellaan globaalisti, tuotetaan lokaalisti. Patenttien ja tavaramerkkien maailmassa vastustusta ajatukselle kyllä löytyy.

"Miksi kuluttajat kuitenkin kantavat kaupasta selkä vääränä vettä kotiinsa, vaikka soodakoneella ja esanssilla saa saman lopputuloksen?"

Tähän en tiedä muuta vastausta kuin markkinointi. Itse kiikutan lähinnä täysmehut ja pöytäviinit, hanasta kun saa vettä.

Toimituksen poiminnat

Sivut