Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Katsoin sitten Zeitgeistin uusimman...

Kun Zeitgeist tuli jakoon, kritiikeistä mieleenpainuvin koski Jacque Frescon lentäviä robotteja, joita en leffasta löytänyt. Myönnettäköön, että loppupuolella esitelty kaupunki- ja yhteiskuntasuunnittelu on toistaiseksi utopiaa, vaikka vastaavan suuruisia projekteja ihmiskunta kyllä puuhailee. Mitä leffan esittämään kuvaan taloudesta tulee, olen 95%:sesti samaa mieltä. Meitä kusetetaan.

Yritykset suunnittelevat tuotantonsa niin, etteivät vahingossakaan ajaisi itseään pois markkinoilta. Talousjärjestelmässä kaupan pohjana on perinteisesti ollut resurssit - eli raaka-aineet, mutta raha on nykyään myös kaupanteon kohde. Tai paremminkin, odotusarvoinen raha.

Näin maailmantalous on paisutettu suureksi kuplaksi, jonka puhkeamisen tapaa ja ajankohtaa jokainen tahollaan jännittää.

Mielestäni voidaan puhua epäoikeudenmukaisuudesta, jos jollain on mahdollisuus tienata riittävästi elättääkseen kymmenen suurperhettä, kun toisella ei ole rahaa edes perustarpeisiin. Mielestäni epäoikeudenmukaisuuden sijaan voidaan puhua riistosta, kun tuotanto on suunniteltu kulutuslähtöisesti, aina tuomaan lisää vaurautta yritykselle, mutta vangiten kuluttajat huonolaatuisiin, viimeisellä elinpäivällä varustettuihin tuotteisiin. Jos asiaa ajatellaan uusiutumattomien resurssien kannalta, kyseessä on ihmiskunnan ryöstömurha.

Jo pitkään olen ollut sitä mieltä, ettei talousjärjestelmämme ole toimiva. Siksi tuorein Zeitgeist ei oikeastaan tuonut mitään uutta maailmankuvaani, joten lienen siis riippumaton taho arvioimaan leffaa. Taiteellisuus ei säväyttänyt, mutta talousasiaa leffassa oli.

Suosittelenkin siis katsomaan uusimman Zeitgeist-leffan jos et sitä vielä ole tehnyt. Jos vajaa kolmetuntinen kuulostaa tylsältä, riittää että katsoo, ymmärtää ja sisäistää ensimmäisen tunnin leffasta. Sen jälkeen onkin hyvä jo todeta, jotain tartteis tehdä.

______________________________________________
Ahdistaako demokratiavaje?  http://k4rv1n3n.net/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Jokainen voi heijastella tekstin sisältöä haluamaansa suuntaan maailman nykyisissä tapahtumissa. Hirveästi sisältöä blogauksessa ei ollut, mutta kunhan nyt totesin - hirveästi ei leffa antanut jos asiat on jo tiedossa, mutta suosittelen suosittelemaan, etenkin tekstitettyä versiota vanhemmillesi.

Seuraavaksi lentokenttä, Schiphol ja Helsinki-Vantaa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ehkä ongelman ydin on kuitenkin siinä, että viidakon lait ovat edelleen vahvasti voimassa. Rikkaat ja kilpailukykyiset porskuttavat ja jättävät köyhät kuolemaan nälkää. Raakaa itsekkäiden geenien sosiaalidarwinismia siis.

On periaatteessa hämmästyttävää, että maailmassa on niinkin monia ihmisiä, jotka kokevat ihmiskunnan yhdeksi yhteisöksi, jossa jokaisesta pitää pitää huolta. Eivät esim. karhut tai linnut välitä muusta kuin omasta käsillä olevasta yhdyskunnastaan, jos siitäkään.

Jotta oikeudenmukaisuus toteutuisi tulisi viidakon lakien jäädä pois, mutta tällä hetkellä ne ovat vielä erittäin vahvasti voimassa. Mistä ratkaisu?

Toinen Totuus

"Myönnettäköön, että loppupuolella esitelty kaupunki- ja yhteiskuntasuunnittelu on toistaiseksi utopiaa..."

Väärin. Se on jo aloitettu: http://www.thevenusprojectdesign.com/

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Myönnettäköön väärässäoloni, mutta toisaalta proto ois jo valmis, jos se ihmiskunnan energia millä rakennetaan palmusaaria rikkaille turisteille Saudi-Arabiaan tällä hetkellä olisi suunnattu toisin.

Toimituksen poiminnat

Sivut