Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kusettaako kansanedustajasi? - Lopetetaan se yhdessä!

Kansanvaltaa kaivataan ja tietoyhteiskunta tarjoaa ratkaisua.

Suora demokratia on vaade joka riitti uuden puolueen pystyttämiseksi. Hallitus ei ole tuuliajolla, vaan yrittää karkuun, siksi jokaisesta tuntuu kohtuulliselta että se saataisiin köytettyä muiden mukanaolijoiden toimesta.

Huoli valtiostamme on suuri, vaikka tärkeitä kysymyksiä minkä kansa haluaisi blokata on vain muutamia. Oikeus ilmaista mielipiteensä muulloinkin kuin vaalipäivänä on tärkeää myös tulevaisuudessa.

Ehdotukseni on parempi kuin Muutos 2011:n malli, mutta on tosin ymmärrettävä ero: Muutoslaiset ajavat lakisääteistä suoraa demokratiaa, kun taas itse ehdotan demokratian työkalua median, kansanedustajien ja kansalaisten käytettäväksi. Ehdotukseni maksaa huomattavasti vähemmän kuin Muutoksen malli ja se voidaan toteuttaa ilman murskavoittoa vaaleissa.

Suoraa demokratiaa ei yksi puolue voi toteuttaa ja epäilenpä että Muutos joutuisi vääntämään kättä aiheesta parit valtiopäivät saadakseen edes pientä tukea muilta puolueilta. Yleisin perustelu suoran demokratian vastustamiseksi olisi sen kalleus - mikä ei tietenkään ole aivan totta, varsinkin jos äänestys siirretään verkkoon.

Ehdotuksessani yhdistyy deliberatiivinen ja dynaaminen äänestäminen, suorassa digitaalisessa demokratiassa. Jokainen saa äänestää kun siltä tuntuu, muuttaa ääntään tarvittaessa ja nähdä ketkä kansanedustajat ja puolueet vastaavat eniten ja vähiten omaa tai enemmistön äänestyskäyttäytymistä.

Palvelu tarjoaa arvokasta tietoa esimerkiksi ongelmiksi koettujen lakien järjestyksestä, yleisestä suhtautumisesta lainsäädäntöömme sekä kansanedustajille työkalut enemmistön miellyttämiseen. Näin tiedämme että enemmistön intressiä kuuntelee aina joku - ja jos ei kuuntele, se näkyy seuraavissa vaaleissa.

Samalla median ja poliitikkojen välinen vuorovaikutus syvenee. Toki doublespeakkia kuulee jatkossakin, mutta nyt median edustajalla on todellinen insentiivi kaivautua asiaan syvemmälle kun puhutaan kansaa ravistuttavasta säännöksestä. Tilasto ei nimittäin paljoa heilu ennenkuin asia on ratkaistu. 

Toisaalta, kansanedustaja saa säilyttää asemansa lainopillisena ja yhteiskunnallisena asiantuntijana - toisin kuin Muutoksen mallissa.

Tämän haluan tarjota, eikä se edes maksa kuin Presidenttimme lento Afrikkaan. Tekijöitä kuitenkin tarvitaan, joten koodinvääntäjien ja demokratiaa kannattavien lottomiljonäärien kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Kansan muisti ry:n, ja muussa tilanteessa olevien promota Piraatit vaalivoittajiksi - jotta oikeus valvoa lainsäädäntölaitosta toteutuisi tehokkaammin ja rajattomammin, myös jatkossa.

Tapani Karvinen, Piraattipuolue

Varsinais-Suomi, Ehdokas nro. 7

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Kusettaako kansanedustajasi?"

Ehdottomasti.
Hän nimittäin toimii vapaa-aikanaan vapaaehtoisena kädettömien kusettajana Helsingin aseman vessassa.

Toimituksen poiminnat

Sivut