Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Takauspaketti maallikolle

Espanja on sijoittanut Portugaliin, Italia Espanjaan ja Saksa sekä Ranska huomattavasti koko etelä-Eurooppaan - siinä velantakauksen syy lyhyesti ja yksinkertaisesti. Kokoomusretoriikka puhuu dominoefektistä, joka uhkaa koko Euroopan talousaluetta. Tavallaan tämä lienee totta.

Jos nyt joutuisin kansanedustajan roolissa äänestämään vakauspaketin lisätakuista, tekisin niin kuin kansan enemmistö haluaa. En tiedä miten suuret vahingot syntyvät Unionin vauraimpien maiden pankeille tai kuinka moni kaatuu, mutta tiedän kuinka hyvin IMF osaa bisneksensä.

IMF on talousvaikeuksiin joutuneen maan yrityssaneeraus-konsultti.

Ei IMF työpaikkoja luo.

IMF karsii hallinnon ylimääräiset menot virkavallasta, terveydenhuollosta, julkisesta liikenteestä tai muualta. Ihmisten ahdinko syvenee mikä näkyy korruptiona ja rajat ylittävänä rikollisuutena. IMF käytännössä takaa että Marokon hasis virtaa ja etelä-Amerikan kokaiini löytää tiensä yhä useammin keski- ja etelä-Eurooppalaisen eliitin kahvipöytään.

Vaikutukset ovat maailmanlaajuiset.

Nyt on sitten hyvä hetki miettiä EU:n kohtaloa. Toki, oma tukipakettimme vähentää IMF:n vaikutusvaltaa Portugaliin, mutta kun vähänkin on liikaa. Paranoidisempi sanoo, että heidän etunsa mukaista olisi aiheuttaa myös Espanjan kaatuminen. Lisää velkaa, lisää valtaa - Suomen suvereeniteetti ulkoistettiin Brysseliin ja Unioni kansainvälisille pankkiireille, melkein kuin vahingossa. Paranoidisin sanoo, että Euroopan suuret pankit olivat alusta pitäen mukana.

Mitä Suomen sitten tulisi tehdä?

Suo siellä, vetelä täällä - en siis oikeasti tiedä.

Äänestäjä päättäköön takauspaketista, mutta Suomen omien talousongelmien kimppuun paneutuminen on oleellisempaa hyvinvointimme kannalta. Samalla kannattaa pitää silmänsä auki globaalin talousjärjestelmän virtauksista.

___Ehdokas # 7, Varsinais-Suomi________________________________________
Kusettaako kansanedustajasi? - Lopetetaan se yhdessä!  http://k4rv1n3n.net

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Toinen puoli huutaa yhtä, toinen toista. Maallikon järjellä pitäisi päättää, kumpi on oikeassa. Huh huh.

Pakko tunnustaa, että minäkään en tiedä, kumpi leiri pitäisi valita.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Sääliksi käy äänestäjää näissä(kin?) vaaleissa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä päätin alkaa rintamakarkuriksi ja äänestin piraattia. Päättäköön hän puolestani, jos pääsee läpi.

Tapio Niemi

Afrikasta voi katsella mallia mitä IMF on sanut aikaan, köyhyys lisääntyy ja ruokaa tuodaan enemmän kuin sinne viedään.Infraa rakennetaan mutta vain eliitin käyttöön. Suomi on samalla tiellä jos velanotto jatkuu. Äänestämllä Kokoomusta varmistat suomalaisen hyvinvoinnin alasajon.

Leena Rose

Kun mikään ei riitä. Suomessa on niin hyvä elintaso, että se on jo terveydelle haitaksi.

Toimituksen poiminnat

Sivut