Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kansa kiittää kunniallisesta keskustelusta

Puheenvuoro on kieltämättä ollut ehdokkaan paras verkkopalvelu tällä vaalikaudella. En tosin ole samaa mieltä kommentoinnin rajoittamisesta vain rekisteröityneisiin käyttäjiin, tai siitä kuinka nopeasti keskustelu ministereiden autonkuljettajien itsemurhista hiljennettiin.

Ilmoitusluontoinen "nyt tehdään näin" ei kasvata kansalaisia, vaan median edustajien (luonnollisesti myös poliitikkojen) pitäisi pystyä kertomaan kaikille riittävät ja todelliset perustelut siihen, miksi nyt tehdään näin. Myös puhumatta jättäminen on vallankäyttöä, sillä ilmaistaan ettei asia ole tärkeä. Yleensä vastaamatta jättäminen tai perustelematon vastaus ei tyydytä kysyjän tiedontarvetta. 

Onneksi internet kykenee rikkomaan ja myös rikkoo median monopolin tietoon, jollei sitä lainsäädännöllä estetä. Näin päästään taas askel lähemmäs demokraattisen yhteiskunnan perusperiaatetta.

Olen eri mieltä kanssanne, mutta puolustaisin hengelläni oikeuttanne esittää mielipiteenne.

Demokratian puolesta, kiitokseni ylläpidolle että teitte mielipiteenilmaisun niin helpoksi kun pystyitte, arvosanani kahdeksan puoli.

Kuinka moni oikeasti tuntee piraatin?

Hyvät äänestäjät, tehkää yhteiskuntateko. Tunnette jonkun, joka vielä harkitsee vaaliuurnille vaivautumista. Pyydän että vetoatte häneen chatissa, fabussa, diasporassa tai vaikka perinteisemmin puhelimitse, sähköpostitse tai kasvotusten.

Muistuttakaa, että Piraattiliike on kansainvälisesti menestynyt: viimeksi Saksan vaaleissa irtosi 31 yhteiskunnallista virkaa ja edustaja löytyy europarlamentistakin. Nousukiito on rehellisesti sanottuna huimaa, minkä vuoksi valtaapitäviä alkaa hieman jo ahdistaa.

Jos nukkuvat nörtit vaivautuvat äänestämään vaikka pelkästään Winampin soittolistansa laillisuuden vuoksi, tai siksi että metsät säästyvät kun varoituskirjeitä ei tarvitse operaattoreiden lähetellä, Suomen eduskunta pysyy mukana luonnollisen kehityksen raiteilla. Olisi sääli jos tietoteknisen kehityksen kärkimaa ei saisi tuon kehityksen puolestapuhujaa eduskuntaan, nyt kun Tunisiassakin on (väliaikaishallituksen) PiraattiMinisteri.

Vetoan siis teihin, olitte vaalipiiristä mistä hyvänsä, jo äänestänyt tai ei, puoluekannasta riippumatta. Herättäkää kanssasurfaajanne tietoyhteiskunnan todellisuuteen. Kaunis puhe ja samaa mieltä oleminen ei auta ilman konkreettisia tekoja; ei kansanedustajaa, äänestäjää tai kansakuntaa.

Vaalien jälkeen projektityö demokratian eteen jatkuu omalta osaltani. Asiaa helpottaa jos eduskunnassa on mahdollisimman vähän tahoja, jotka yrittävät vaikeuttaa vallan painopisteen siirtämistä kansan suuntaan. Valitse siis piraattisi ja suosittele häntä (tai hänen parasta blogaustaan) vähintään neljälle ystävällesi, jotka eivät vielä ole äänestäneet. Pyydä heitä tekemään samoin.

Neljä piraattia eduskuntaan on täysin mahdollinen tavoite. Hakkaa siis sitä digitaalista rumpuasi ja kovaa, sunnuntaihin saakka.

_____________________________________________________________________

Tapani Karvinen | Varsinais-Suomi | Ehdokas # 7

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Sanot, että "Puheenvuoro on kieltämättä ollut ehdokkaan paras verkkopalvelu tällä vaalikaudella". Kiitos siitä.

Tuosta yksittäistapauksesta en valitettavasti voi sanoa mitään, mutta yleisesti ottaen esimerkiksi vahvasti henkilöön tai jonkun yksityisyyteen meneviä tekstejä voidaan joskus joutua poistamaan. Myös meillä on vastuuta (kirjoittaja on tietysti aina ensisijaisesti vastuussa) tämän palvelun sisällöstä.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Luonnollisesti, jos joku postaa nimiä loukkaavasti ilman perusteluja tai yhteystietoja asianomaisen tietämättä, asiaan silloin täytyy puuttua ja sitä ylläpidolta odotankin.

Ongelma lienee lähinnä läpinäkyvyydessä: jos perusteluita jonkun tekstin poistamiselle ei esitetä, ilmaan jää epävarmuus syystä (toki, asia on kirjoittajan ja ylläpidon välinen). Varmasti 99% ylläpidon puuttumisista on aiheellisia.

Tämä mainittu 1% mielestäni kuitenkin koskee valtiojärjestelmämme luotettavuutta hyvinkin suuresti. Maailmalla on tehty talouspoliittisia murhia kautta aikain ja niitä myös lavastettu onnistuneesti itsemurhiksi. Mielestäni merkittävät yhteiskunnalliset aiheet ansaitsee ylläpidon osalta "silkkihansikkain" käsittelyä.

Suomi ei välttämättä olekaan lintukoto - ja jos näin on, harhakuvitelmissa eläminen on vaarallista.

Ensin pois julkaisusta, ilmoitus kirjoittajalle mikä meni vikaan ja korjattu versio ylläpidon hyväksynnällä julkaisuun. Mielestäni toimii.

Toimituksen poiminnat

Sivut