Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Vaalituloksesta suunnattomasta

Aika aloittaa jälkipulinat kuten Herlin sanoi. Vaalitulos kertoo ainakin hyvin vaikeista hallitusneuvotteluista, eikä asiaa yhtään edistä se, että tukipakettikysymys on edelleen pöydällä. Keskusta ja Vihreät koki tappion, missä ikävintä on nimenomaan Jyrki Kasvin tippuminen.

Toivon että Kasvi löytää tulevaisuudessa paikan Vihreitä paremmin tietoyhteiskunnan etuja ajavasta ja sanan- ja tiedon vapauden kaventamista vastustavasta puolueesta. Edelleen, tieto on se mikä kansaa kasvattaa, ei raha.

Piraattipuolue sai 15 000 ääntä, eikä Muutos 2011 myöskään huonosti pärjännyt, melkein 7500 ääntä. Seiskan Varsinais-Suomessa oli raapustanut lappuun 223 henkilöä, joita kiitän suuresti luottamuksen osoittamisesta. Vaalilupaukseni ei ole petettävissä, vaikka en eduskunnassa istukaan.

Ehdotukseni demokratiavajeeseen ei saanut yhtään negatiivista kritiikkiä, ellei lasketa "Suomen kansalaiset eivät ole kykeneväisiä päätöksentekoon" -tyyppisiä kommentteja. Seitsemisen vuotta sitten saatu ajatus on kypsynyt varteenotettavaksi ratkaisuksi ja muutkin ovat lähteneet sille tielle.

Ehkä tulevaisuudessa yleisin vaalilupaus on "äänestän tämän kysymyksen kohdalla kuten merkittävä enemmistö kansasta haluaa." 

Tavoittamisen vaikeus

Jouduin hoitamaan vaalikampanjan Portugalista käsin ja henkilökohtaiseen katukampanjointiin ei ollut aikaa koska esimiesten lomat sattui sopivasti noiden viimeisten vaaliviikkojen kohdalle. Lienee järkevää olettaa läsnäolemattomuuteni vaikuttaneen negatiivisesti äänimäärään.

Sen sijaan flyerit toivat mukavan määrän ihmisiä ehdotuksen pariin, ja ennustamani arvion mukaisesti noin 6 - 8 prosenttia flaikkuun törmänneistä päätyi antamaan äänensä minulle - tietenkin kotisivun ja blogin sisällön yhteisvaikutuksesta. Suuret kiitokset katutiimille hyvästä työstä, sillä näemmä myös mainosstrategiani toimii vaikka kukaan ei kadunkulmassa joutunutkaan seisomaan.

Interaktiivisuus lienee onnistuneen viestin välittämisen avain: tyhjien sloganien sijasta ilmeisesti kannattavampaa on herättää viestin vastaanottajan molemmat aivopuoliskot sisällön käsittelemiseen.

Facebookin merkitys oli odottamaani pienempi, eikä sitä kautta ainakaan äänestäjiä kovin helposti tunnu tavoittavan. Fanisivujen tykkääjämäärät eivät näytä korreloivan mitenkään äänisaaliin kanssa. Sosiaalinen media on kuitenkin tärkein kanava missä ilmoittaa kirjoittamastaan kannanotosta tuoreimpaan vaalikysymykseen, sekä muistutukset jalkautumisista ja tapahtumista missä ehdokas on tavattavissa.

Toki sosiaalisten medioiden merkitys tulee olemaan jälleen erilainen neljän vuoden päästä, mutta näiden vaalien tarjoaman kokemuksen perusteella voidaan jo tehdä todennäköisyyslaskelmia eri johtopäätösten suhteen :)

Kuten sanottu, tästä on hyvä jatkaa. Piraattipuolue sai runsaan kannatuksen nuorilta, mutta moni heistä on äänestysiässä vasta seuraavissa vaaleissa. Kansainvälisesti Piraattiliike on jo nyt niin suuri, että Suomen kentältä me emme ole minnekään katoamassa.

Tällä kertaa yhteiskunnallinen protestiliikehdintä kääntyi Perussuomalaisten reippaaksi voitoksi. Pelottaisi muuten, mutta onneksi valtasuhteet ovat kovin tasaiset suurimmalla kolmella. Se, kykenevätkö he yhdessä tekemään päätöksiä Suomen talouden ja hyvinvoinnin turvaamiseksi, on kokonaan toinen kysymys. 

“If you want your dreams to come true, don't sleep” -Yiddish proverb quote

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Poistettu Poistettu

Hyviä asioita mielestäni ajoit ja ajat. Olitkin yksi ehdokkaistani, ehkä jopa se ykkönen. Vaaliliitto liberaalien kanssa oli minulle kuitenkin liikaa, mutta katsotaan uudestaan ensi kerralla. Toivottavasti olet ehdolla silläkin kertaa.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Palautetta mikä saa minut tuntemaan että itsensä esille laittaminen ei sittenkään ollut niin kauheaa, eikä ilmeisesti kovinkaan usein väärässä. Tällaisen palautteen ansiosta sitä päätyy jälleen vaaleihin.

Kiitän ja kumarran :)

Toimituksen poiminnat

Sivut