Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Poliisi käytti etälamautinta kahdesti alastomaan naiseen - SUOMESSA?!

Tiedän että jenkkilässä on poliisit herkkänahkaisia ja kättä pidempään tartutaan liian helposti, mutta tämä ylilyönti koskee kotimaista poliisia. Tästä tulisi tehdä tutkintapyyntö välittömästi eikä se saa toistua.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011110714712147_uu.shtml

Etälamautin (tazer) on laite joka on suunniteltu antamaan lamauttava sähköisku. Yhdysvalloissa on useita tapauksia, joissa etälamautin johtaa kuolemaan.

Iltalehden mukaan poliisipartio käytti etälamautinta kahdesti, puolialastomaan, diabeteksestä kärsivään naiseen, joka rimpuili partiota vastaan rappukäytävässä.

Jostain syystä en usko että nainen oli niin isokokoinen että kummallekaan poliisipartion kahdesta raavaasta miehestä hän olisi ollut terveydelle vaarallinen uhka. Myöskään artikkeli ei mainitse että hänellä olisi ollut kättä pidempää, kuten pesäpallomailaa tai teräasetta, mikä olisi ollut peruste etälamauttimen käytölle.

Sen sijaan ärsyttävästi rimpuileva yksilö päätettiin tainnuttaa sopivalla teknologialla.

Tämä on selkeä ylilyönti virkamiehen osalta ja hänet pitäisi siitä vastuuseen laittaa. Suomessa ei kaivata jenkkilän mallisia poliisiviranomaisia jotka tarttuu aseeseen ilman harkintaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Lamauttimen käyttö saattoi olla tai olla olematta ylilyönti, siihen en osaa ottaa kantaa, mutta muuten oli ilahduttavaa lukea, että nykyään poliisi ryhtyy päättäväisiin toimiin (raahaa kotoa väkisin putkaan) myös silloin, kun häirikkö on nainen. Ilmeisesti siitä hätäkeskuksen päivystäjän "Otat sä naiselta pataan?" -tokaisusta nousseesta kohusta on opittu jotain. Hienoa!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ihan mielenkiinnosta: Ymmärrätkö kommenttini väärin tahallasi vai vahingossa? Väärinymmärtämisesi on sen verran säännöllistä, että se alkaa vaikuttaa tahalliselta, mutta koska en voi sulkea pois tahattoman väärinymmärryksen mahdollisuutta, niin väännän rautalangasta:

Hienoa on se, että väkivalta taltutetaan myös silloin, kun tekijänä on nainen (eikä poliisi esimerkiksi irvaillut nukkumista yrittäneelle miehelle tyyliin, "etkö sä saa muijaas hiljaseks?").

Jos väärinymmärtäminen on tahallista, niin sitten en voi kuin ottaa osaa.

Mika Leinonen

Mikä tässä on ongelmana? Nainen vastusti pidätystä ja rimpuili. Kukkavihkoko hänelle olisi pitänyt antaa? On aivan oikein - ja tasa-arvoista - että naisiin käytetään ihan samaa keinovalikoimaa kuin miehiin. Naiseus ei saa olla lieventävä asianhaara. Myös poliisin on näytettävä päättäväisesti, että naistenkaan ei auta temppuilla, vaan totella, niin kuin tilanteeseen kuuluu.
Aivan liian pitkään on naisilta siedetty kaikenlaista röyhkeyttä ja vastustusta vain siksi että ovat naisia.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

"Mikä tässä on ongelmana? Nainen vastusti pidätystä ja rimpuili. Kukkavihkoko hänelle olisi pitänyt antaa?"

On olemassa kymmeniä hallintaotteita joilla kohde saadaan tottelemaan vain lievää kipua aiheuttamalla. Saa käyttää myös naisiin, kuten olen itse joutunut tekemään.

pekka väisänen

En ajatellut kommentoida tätä juttua mutta pakko puuttua tuohon Anu Palosaaren ("tiukka" friiduko se oli) ja näköjään yhtä muiden puutaheinää kirjoittajien, kuten Mika "kukkavihko" Leinonen, juttuihin. "Mielenterveyshäriö". Jeesus, sanon vaan. Kyllä Suomeen näköjään mahtuu tyhmiä ihmisiä. Ei sentään kommenteissa persuja haukuta. Kumma kyllä.

Karvinen sanoo "diabeteksestä kärsivään naiseen". En ole lukenut juttua mutta jos kyseessä oli nuoruusiän diabetes, niin voin vakuuttaa ja allekirjoittaa, että jos oli ja verensokeri laskee liian alas, niin silloin henkilöllä ei tosiaankaan kaikki ok. Voin kertoa 25 vuoden kokemuksella. Ei silloin ole vastuussa itsestään mutta silloin on helvetin vihainen. Ei se kuitenkaan mitään huumehörhöilyä ole. Huikka sokerista kokista ja kaikki on taas ok.

Joskus voisi jotkut lääkärit vähän valaista mistä sokeritaudissa on kyse. Elokuvissa näkee usein, kun diabeetikko alkaa tärisemään, niin silloin aletaa kaivaa insuliiniruiskua esiin vaikka juttu on juuri toisinpäin.

Näillä palstoilla on usein helkkarin tyhmiä kommentteja mutta kyllä tää vie voiton melkein kaikista,

Mika Leinonen

"Kyllä Suomeen näköjään mahtuu tyhmiä ihmisiä"

Hienoa, että esittelet itsesi, pekka "puuta heinää kirjoittaja" väisänen. Olet asianmukaisesti tunnistanut itsesi.

"En ole lukenut juttua"

Mitä siten meuhkaat? Mistä teitä sivusta meuhkaajia sikiää kirjoittamaan puuta heinää?

"Ei silloin ole vastuussa itsestään"

Sinähän kirjoitat ihan kuin tyypillinen vihervasemmistolainen vastuun pakoilija. Pitäisikö sinulle kirjoittaa keppi vai millaista "tukea" kaipaat?

"Näillä palstoilla on usein helkkarin tyhmiä kommentteja mutta kyllä tää vie voiton melkein kaikista"

Ylitit itsesi, oikein kovasti pinnistelemällä. Otahan tauko paikalla.

Esa Mattila

Juttusi olisi paljon vakuuttavampi, jos olisit tarkistanut faktat...

"Lopulta mies- ja naispoliisi nostivat naisen sängystä ja laittoivat hänelle väkisin kylpytakin päälle."

Ei ollut kahta raavasta miespoliisia.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Ok, sisälukutaitokyky hyppäsi yhden rivin alkupuolen, tai ainakaan informaatio ei rekisteröitynyt. Tekevälle sattuu, sen saa antaa anteeksi, muttei tazerin käyttöä tällaisessa tilanteessa.

Esa Mattila

Millä pätevyydellä sinä olet oikea henkilö arvioimaan, oliko etälamauttimen käyttö perusteltua?

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Mitä nyt 5 vuotta turvallisuusalan kokemusta ja myös lakipykälät suht tuttuja. Etälamautin kuuluu samaan ryhmään kuin teleskooppipatukka tai pippurikaasu, eli sitä on syytä käyttää vain jos oma työturvallisuus on uhattuna.

Henkilökohtaisesti en näe että puolialastomasta raudoitetusta naisesta joka yrittää purra lahkeeseen on kovinkaan paljon vaaraa. En tiedä kuinka sinulle.

Mika Leinonen

PS. Blogisti näyttää myös omaksuneen Uuden Suomen (ja myös muunkin median) käyttämän raflaavan otsikoinnin. Otsikko puhuu alastomasta naisesta ja tekstissä alastomuus on supistunut puolialastomaksi. Melkoista "sisäänheitto" taktiikkaa...

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Hyvä että huomasit, kiva että toimii :)

Taktiikka on käytössä suurimmassa osassa verkkoartikkeleita, varsinkin jos ampparin viihdepuolta erehtyy lukemaan.

Käyttäjän sampocollander kuva
Sampo Collander

"Yhdysvalloissa on kuollut useita ihmisiä tazerin takia." OK, kuinka moni on kuollut kun poliisi on käyttänyt luotia? Tazer on tarkoitettu korvaamaan aseenkäyttöä, en ymmärrä miksi jotkut piipertäjät vastustavat sitä. Olen aikas varma että pistoolinluoti aiheuttaa huomattavasti useammin kuoleman tai pysyvyiä vammoja kuin etälamautin. Myöskään kyynelkaasu tai pippurisumutteet eivät ole varma vaihtoehto, sillä ne eivät aina tehoa esim. huumeidenkäyttäjiin tai psykoottisiin tapauksiin.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Asetta käytetään vasta kun uhka on selkeä ja samat säännöt koskee etälamautinta sekä pippurikaasua.

Mikään näistä työkaluista ei ole sitä varten että "rauhoitetaanpa nyt asiakas niin ei liikaa metelöi."

Pippurikaasu on kyllä ihan tehokas väline, ellei lasittuneilla silmillä laahustavaa hampuusia lasketa (tuo silmien lasittuminen ilmeisesti absorboi pippurikaasua tehokkaasti), ja ymmärrän kyllä ettei sitä rappukäytävässä aleta käyttämään - olisi hengitysvaikeuksia koko talolla. Psykoottisilta se vie näkökyvyn ihan siinä muiltakin, muttei välttämättä aiheuta samaa tuskaa.

En vaan yksinkertaisesti voi käsittää tilannetta, missä jo poliisin hallussa olevaan kohteeseen käytetään teknologiaa johon sisältyy tazereiden tunnettu kohtalokas riski. Sinänsä en ole etälamauttimia vastaan, mutta jumalauta niiden käyttö pitää olla hallittua ja sääntöjenmukaista.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Vaikka ne olisivat olleet kovin heikkoja poliiseja, ei etälamautinta saa käyttää kuin hengenvaarassa ( sivullinenkin voi olla kysymyksessä). Sitä ei saa käyttää henkilön pidätystä vastustavan kyvyn lamauttamiseksi. Toisin sanoen, poliisit olisivat voineet odottaa vahvemman poliisin tuloa paikalle.

Aina kaikki ajattelevat, että on hyvä käyttää väkivaltaa häiriköihin. Saatat olla uhrina joskus, sivullisena tai esimerkiksi kännissä törmäillessäsi. Mikäli sitä väkivaltaa kaikkien pelokkaiden, perverssien poliisien ja vartijoiden annetaan täysin vapaasti käyttää.

Tutkintahan tästäkin tulee. Meillä on toimiva kansalaisten arvostama poliisi. Poliiseiksi sopimattomat on siirrettävä muihin hommiin!

Anu Palosaari

Kun lukee tuon Iltalehden artikkelin, ymmärtää että tilanne lienee ollu aika kaoottinen. Poliisia ei ole koulutettu mielenterveyshäiriöiden hoitajaksi. Toisaalta myös mielenterveyshoitajat ja psykiatria tarjoavat vaihtoehdoksi tällaisissa tapauksissa pakkokeinoja.

pekka väisänen

En ajatellut kommentoida tätä juttua mutta pakko puuttua tuohon Anu Palosaaren ("tiukka" friiduko se oli) ja näköjään yhtä muiden puutaheinää kirjoittajien, kuten Mika "kukkavihko" Leinonen, juttuihin. "Mielenterveyshäiriö". Jeesus, sanon vaan. Kyllä Suomeen näköjään mahtuu tyhmiä ihmisiä. Ei sentään kommenteissa persuja haukuta. Kumma kyllä.

Karvinen sanoo "diabeteksestä kärsivään naiseen". En ole lukenut juttua mutta jos kyseessä oli nuoruusiän diabetes, niin voin vakuuttaa ja allekirjoittaa, että jos oli ja verensokeri laskee liian alas, niin silloin henkilöllä ei tosiaankaan kaikki ole ok. Voin kertoa 25 vuoden kokemuksella. Ei silloin ole vastuussa itsestään mutta silloin on helvetin vihainen. Ei se kuitenkaan mitään huumehörhöilyä ole. Huikka sokerista kokista ja kaikki on taas ok.

Joskus voisi jotkut lääkärit vähän valaista mistä sokeritaudissa on kyse. Elokuvissa näkee usein, kun diabeetikko alkaa tärisemään, niin silloin aletaa kaivaa insuliiniruiskua esiin vaikka juttu on juuri toisinpäin.

Näillä palstoilla on usein helkkarin tyhmiä kommentteja mutta kyllä tää vie voiton melkein kaikista,

Mika Leinonen

"Kyllä Suomeen näköjään mahtuu tyhmiä ihmisiä"

Hienoa, että esittelet itsesi, pekka "puuta heinää kirjoittaja" väisänen. Olet asianmukaisesti tunnistanut itsesi.

"En ole lukenut juttua"

Mitä siten meuhkaat? Mistä teitä sivusta meuhkaajia sikiää kirjoittamaan puuta heinää?

"Ei silloin ole vastuussa itsestään"

Sinähän kirjoitat ihan kuin tyypillinen vihervasemmistolainen vastuun pakoilija. Pitäisikö sinulle kirjoittaa keppi vai millaista "tukea" kaipaat?

"Näillä palstoilla on usein helkkarin tyhmiä kommentteja mutta kyllä tää vie voiton melkein kaikista"

Ylitit itsesi, oikein kovasti pinnistelemällä. Otahan tauko paikalla.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Naiselle laitettiin sekä käsi- että nilkkaraudat.

Oletettavasti raudoittaminen tehtiin vasta lamauttimen käytön jälkeen, sillä se että raudoitettuun ihmiseen käytetään etälamautinta on järkyttävää vaikka se kuinka roikkuis hampaistaan poliisin lahkeessa kiinni.

Jos kohde oli raudoitettu jo asunnossa, lisää syytä tehdä asiasta esitutkinta.

seppo kirnu

"Jos kohde oli raudoitettu jo asunnossa, lisää syytä tehdä asiasta esitutkinta."

Ei tulla tekemään vaikka olisikin näin. En ainakaan usko ennenkuin näen.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Onhan se nyt oikeasti hiukan säälittävää jos kaksi poliisia ei saa aseetonta naista kuriin ilman lamautinta.

Vittuakos valitsevat sinne näitä seitsenkymmenkiloisia kynäniskoja ja tyttösiä isojen haalareiden sisään pyörimään.
Puhdasta ammattitaidottomuutta ja kyvyttömyyttä tuo on, ei mitään muuta.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

"Puhdasta ammattitaidottomuutta ja kyvyttömyyttä tuo on, ei mitään muuta."

Samaa mieltä, ammattitaidottomuus ei vaan saisi olla kenenkään terveydelle uhka.

Käyttäjän PoacherEd kuva
Atte Mäkinen

Mielestäni uutisessa ei ole lainkaan tarpeeksi informaatiota että voisit alkaa vouhkaamaan hallintaotteistasi. Jos uskot että kaikista tilanteista selvitään "kymmenillä hallintaotteilla", ei sulla kovin syvällistä näkemystä tilanteista ole. Turvallisuusalan kokemus ei myöskään oikeuta haukkumaan poliisia aiheetta. Mitä ostoskeskusvartija ymmärtäisi taserin käytöstä, etenkään tilanteessa josta ei ole juuri mitään tietoa iltapaskan lööppiä lukuunottamatta?

Nainen on voinut olla vaikka 140 kiloinen psykoottinen diabeetikko, tai yksinkertaisesti purrut poliisia nilkkaan. Hieno homma että saivat häirikön/sairastapauksen rautoihin eikä kukaan vahingoittunut!

Poliisiväkivallasta nariseminen taitaa olla vähän muotia?

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Uutisessa ei kerrota mitään hallintaotteiden käytöstä, en silti usko että poliisi olisi ollut täysin kyvytön niitä käyttämään. En myöskään hauku poliisia aiheetta vaan hyvinkin aiheesta.

Jos nainen on jo raudoissa, ei tarvitse kuin hiukka nostaa kummastakin kainalosta ja varmasti kävelee mukana (tai itkee ja raahautuu) mutta ei siinä nyt helvetti tarvita sen enempää pamppua kuin etälamautintakaan.

"Hieno homma että saivat häirikön/sairastapauksen rautoihin eikä kukaan vahingoittunut!"

Mitä sanoisit siinä tapauksessa jos kuvittelemasi 140 kiloinen diabeetikko ois sattunut saamaan sydäninfarktin etälamauttimesta? Go police go?

Virkaatekevien osalta pitää olla tarkkana ja kaikista ylilyönneistä tulee huomauttaa, muuten käy niinkuin jenkkilässä ja etäinen serkkusi ammutaan vahingossa vaikka ryöstö oli käynnissä naapurikadulla. Poliisiväkivalta on ihan todellinen ilmiö, aivan samalla kuin järkkäreiden ja ostaristevareidenkin aiheuttama - ei tämä mitään turhasta nillittämistä ole. Sen vuoksi asia pitäisikin tutkia ettei koko poliisilauma saisi tästä leimaa itselleen, vain tämä yksi henkilö.

Itse olen ollut "vain" portsarina, yhdessä ja erikseen. Ammattitaidosta kertoo se ettei rautoja ole tarvinnut käyttää viiden vuoden aikana kertaakaan, vaikka ne on aina mukana olleet.

Käyttäjän PoacherEd kuva
Atte Mäkinen

Niin, itsehän kerroit asiantuntevasti että "on olemassa kymmeniä hallintaotteita".

Jatkat puolestaloukkaantujien kunniakasta perinnettä. Oikea asianomistaja ei varmaankaan tee tapauksesta isompaa haloota, koska poliisit hakkaavat häntä muuten ja tulevat yöllä kotiin? Tee asiasta juttu sitten kun asiassa on jokin juttu.

Kumman asiantuntevasti kommentoit rautojen käyttöä, vaikket niitä ole itse käyttänyt? Olen hiukan eri mieltä kommentistasi "hiukka nostaa kainaloista...": aliarvioito tässä ihmistä yleensä vai naissukupuolta pelkästään? Raudoitettukin ihminen voi olla erittäin hankala pitää aisoissa, koska rautojen ranteisiin mahdollisesti tuottama kipu on täysin subjektiivinen kokemus.

Olisitkohan kirjoittanut koko blogia jos poliisi olisi käyttänyt lamautinta asiallisesti vaatetettuun mieshenkilöön? No, en minäkään loukkaannu jos pera, arska tai ali saa turpaan vastustettuaan viranomaista.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

"Olisitkohan kirjoittanut koko blogia jos poliisi olisi käyttänyt lamautinta asiallisesti vaatetettuun mieshenkilöön?"

Jos kyseessä on uhkaava tilanne, en tietenkään.
Esimerkiksi takin alta "jonkin hapuileminen" voi olla hyvä syy nostaa tähtäin kohteelle. Tässä tapauksessa kun nainen oli alasti, en usko että siihen kylpytakkiin montaa terä- tai ampuma-asetta olisi piilotettu.

Ja jos nainen vielä oli raudoissa, silloin hän ei ole enää uhka kenenkään turvallisuudelle.

Edelleen, hyväksyn lamauttimen käytön jos sille on tarvetta - tarkoittaa että poliisin työturvallisuus on selkeästi vaarassa.

Tästä lehtijutusta voidaan yhdistää seuraavat asiat joita pidän faktoina vaikka iltascheissestä onkin kyse:
Nainen oli todennäköisesti saanut kohtauksen alkoholin ja alenneen verensokerin vuoksi, minkä vuoksi poliisit tuli hakemaan.
Nainen raudoitettiin asunnossa, jotta hänet saataisiin poliisiautoon ja asemalle.
Rappukäytävässä naiseen käytettiin kahdesti etälamautinta.

En nyt vaan mitenkään pysty kuvittelemaan sellaista tilannetta missä poliisin työturvallisuus olisi vaarantunut aseista riisutun raudoitetun naisen kanssa.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Toisaalta on huomioitava että etälamauttimen käyttö on saattanut vähentää "asiakkaan" vahingoittumisriskejä mahdollisesti ahtaassa portaikossa.

Nainenkin voi olla yllättävän vahva, etenkin jos veressä virtaa muutakin kuin puhdasta verta. Kaasun käyttäminen asuintalon porraskäytävässä on poissuljettu.

Poliisit harvemmin syyllistyy tarpeettomaan mäiskintään, toisin kuin muut turvallisuusalan ammattilaiset.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

"Poliisit harvemmin syyllistyy tarpeettomaan mäiskintään, toisin kuin muut turvallisuusalan ammattilaiset."

Ja tästä pitäisi jatkossakin pitää varmuus.

pekka väisänen

En ajatellut kommentoida tätä juttua mutta pakko puuttua tuohon Anu Palosaaren ("tiukka" friiduko se oli) ja näköjään yhtä muiden puutaheinää kirjoittajien, kuten Mika "kukkavihko" Leinonen, juttuihin. "Mielenterveyshäiriö". Jeesus, sanon vaan. Kyllä Suomeen näköjään mahtuu tyhmiä ihmisiä. Ei sentään kommenteissa persuja haukuta. Kumma kyllä.

Karvinen sanoo "diabeteksestä kärsivään naiseen". En ole lukenut juttua mutta, jos kyseessä oli nuoruusiän diabetes, niin voin vakuuttaa ja allekirjoittaa, että jos oli, ja verensokeri laskee liian alas, niin silloin henkilöllä ei tosiaankaan ole kaikki ok. Voin kertoa 25 vuoden kokemuksella. Ei silloin tiedä, missä mennään mutta silloin on helvetin vihainen oli vastassa poliisi tai kuka hyvänsä. Ei se kuitenkaan mitään huumehörhöilyä ole. Huikka sokerista kokista ja kaikki olisi taas ok.

Joskus voisi jotkut lääkärit vähän valaista, mistä sokeritaudissa oikein on kyse. Elokuvissa näkee usein, kun diabeetikko alkaa tärisemään, niin silloin aletaa kaivaa insuliiniruiskua esiin vaikka juttu on juuri toisinpäin.

Näillä palstoilla on usein helkkarin tyhmiä kommentteja mutta kyllä nää vie voiton melkein kaikista,

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Käsittääkseni nopeasti laskeva verensokeri on myös edistävä tekijä kun puhutaan alkoholilla päihtyneiden väkivallasta, joten uskon kyllä.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Jos tuo kertomus iltalehden sivuilla pitää paikkaansa niin naisella oli käsiraudat ja jalkaraudat ennen taserin käyttämistä. Maalaisjärjellä voi todeta että kyllä voimankäyttö on ylimitoitettua tai poliisien työtekniikka/voimankäyttötekniikka on ollut hakusessa. Jos henkilö on täysin raudoissa ja käytetään taseria on kyllä kuljetustapa/ kuljetusote ollut aika huono jos pääsee vielä vastustamaan vaikka puremalla. Kyllä olisi poliiseilla lisäkoulutuksen paikka jos ei kaksi poliia pysty kuljettaaan täysin raudoitettua ihmistä turvallisesti ilman kahta taserin käyttökertaa. Olisi ehkä ollut suositeltava odottaa lisävoimia ja viedä porukalla portaissa. Ja kysymys kuuluu. Mitä vikaa oli taserissa jos sitä piti kaksi kertaa käyttää. Miksei ensimmäinen tärsky tehonnut. Käsittääkseni viranomaistaserissa on sen verra potkua oikein käytettynä että kyllä se vastarinta pitäisi kerrasta loppua. Tosin totuutta ei tiedä kuin ne jotka olivat paikalla.

Käyttäjän PoacherEd kuva
Atte Mäkinen

Viimeinen pointtisi on nimenomaan se olennainen, ja kaikki paskanjauhanta mitä tässä blogissa ja sen kommenteissa tapahtuu blogistin, muiden ja minun toimesta, on puutaheinää. Kukaan ei tiedä mitä siellä on tapahtunut, ja spekulaatioiden pohjalta on huvittavaa nostaa haloota.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

just näin,tässä blogisti olettelee, luulee ja puhuu omista käsityksistään,eikä ymmärrä asioista mitään...voihan vitsi näitä piraattiportsareita.katkeruus poliisia kohtaan paistaa pitkälle,miksiköhän.
kuvassa on fiksun näköinen mies muta siihen se sitten jääkin.ajatustoiminta kannattaisi siirtää perseestä päähän.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Juurikin näin. Poliisi on yksi harvoista instituutioista, jolle on käytännön syistä luovutettu rajoitettu valta pakkokeinojen käyttöön.

Erityisesti nyt kun poliisin oikeuksia säännöllisesti laajennetaan ja toisaalta turvallisuusbisneksen kasvavan paineen alla poliisin toimintavaltaa siirretään näille "turvallisuusalan ammattilaisille" ja muille epämääräisille hiihtelijöille, on enemmän kuin tärkeää pitää huolta että rajat pysyvät selvinä.

Muutoin on vaara että toimintatavaksi rutinoituu ylimitoitettu voimankäyttö, toisin sanoen aidan ylitys sieltä missä se on matalin.
Poliisin juridinen asema on lisäksi kiistatapauksissa niin suojattu, että mielivaltaisuuden lietsomiseen ei ole vähäisintäkään varaa.

Kyseisestä tapauksesta on meille tarjolla toki vain keltaisen lehdistön tarjoama informaatio, mutta mikäli se on paikkaansapitävää, ei lisäinfoa tarvitsekaan nyyhkiä - kyseessä on auttamatta ylilyönti poliisin puolelta.

Jos käsi-, ja jalkaraudoitettua ei kyetä siirtämään, kutsutaan tukea. Kohde on jo hallinnassa.
99,999% prosenttia poliisipartioista kyennee vastaamaan älyllisesti näin kiperään (?) haasteeseen. Voi halutessaan laittaa nilkkansakin purtavaksi, mutta se on puhtaasti omaa typeryyttä.

Kyllähän tilanne siltä haiskahtaa että lisävoimia ei ole kehdattu hälyttää yhtä hysteeristä akkaa siirtämään, apua ei ole viitsitty odottaa tai hermot eivät ole kestäneet. Kovin vaikea on muunlaisia skenarioita löytää.

Viimeinen kappale oli toki sitä pahaa spekulaatiota.

Jukka Johansson

Ilmeisesti ammattitaidottomia jeppejä, jos tuollaiseen konstiin turvautuivat.

a s

"Poliisit joutuivat kantamaan naisen asunnosta. Porraskäytävässä nainen alkoi potkia ja rimpuilla. Hän tarttui poliisia lahkeesta niin lujaa, että poliisi joutui antamaan hänelle kahdesti iskun etälamauttimella päästäkseen irti."

Enpä uskaltaisi ruveta kritisoimaan poliisin ratkaisua, kun ottaa olosuhteet huomioon. Siellä olisi voinut pyöriä koko poppoo portaita alas pahimmassa tapauksessa.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Jep,

aina valitaan turvallisin vaihtoehto kun on tarpeen käyttää
hallittua fyysista rajoittamistamista. Turvallisin vaihtoehto valitaan kaikkien osapuolien parhaaksi.

Tämä asia opetettiin minulle ensimmäisenä kun olin HFR (hallittu fyysinen rajoittaminen)-koulutuksessa. Epäilisin, että poliisit toimivat saman periaatteen mukaan.

Heikki Kunttu

Ei taida nuoriso tietää miten ennen sodassa riehuttiin ja mikä puruvoima löytyy ihmisen leuoista. Henki otettiin lähitaisteluissa vaikka toista kurkunpäähän puremalla, sormia purtiin suit sait irti poikki, hauislihas melkein poikki. Näistä puremisista on ihan kirjallista dokumenntiakin. Villieläimiin käytettävät niska/kaulapihdit metrin varrella pitäisi kuulua poliisiauton varustukseen, kyllä poliisissa tiedetään puremisen terveysriskit, haavat tulehtuvat yhtähyvin kuin koiran puremat ja ehkä paremmin. Kuka tietää onko purijalla HIV?

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Vahvasti päihtynyt nuori nainen puri minua käteen kun jouduin hänet voimaa käyttäen poistamaan ravintolasta, mutta en kyllä sen vuoksi pistänyt häntä myöskään rautoihin tai naama-vasten-asfalttia ja polvea kurkulle.

Pidin yhdellä kädellä kummastakin ranteesta kiinni kunnes selvempi miespuolinen henkilö tuli häntä hakemaan, otin henkilötiedot ylös ja laskin menemään. Ei tullut HIViä.

Käyttäjän PoacherEd kuva
Atte Mäkinen

Tämä kokemasi upea tilanne onneksi todistaa puremisen vaarattomaksi, joten sitä aspektia lienee turha puntaroida ;)

Kyllä purema lieneen ihan vaarallisimmasta päästä ihmisen aiheuttamista vammoista, vaikkei tauteja olisikaan. Kudosvaurio voi olla merkittävä. Tyttö ei tainnut purra sinua kovin kovaa.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Lähde eli meidän kaikkien tuntema Iltalehti kertoo aina luotettvasti ja mitään lisäämättä sekä mitään poistamatta vain ja ainoastaan tosiasiat.

Niinpä on aivan ymmärrettävää ja hyväksyttävää, että blogisti on perustellusti kauhistunut ja ihmettelee poliisien ammattitaidottomuutta sekä vaatii heille mitä ankarinta seuraamusta.

Erittäin pikkusen ja vähäisen saatan ymmärtää myös poliisien toimintaa. Nainen pani vastaan sen minkä kykeni ja ihminen pystyy kyllä kaikenlaiseen. Voihan sitä vaikka purrakin toista, kuten tässä tapauksessa. Hissiin ei rimpuilevan naisen kanssa taida voida oikein mennä. Portaissa asiakas voi kaatua ja loukkaantua hengenvaarallisesti.

Poliisien olisi tullut ehdottomasti keskustella rauhoittavasti naisen kanssa ja vasta hänen selvittyään viedä hänet putkaan tai jättää kotiin. Toinen vaihtoehto olisi ollut kutsua lisävoimia paarien ja pakkopaidan kanssa. Asiakas olisi saatu tällöin putkaan mukavasti.

Ammattitaitoinen poliisi antaa asiakkaan purra jalkaansa, koska estelystä tulee huono mieli.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Sen joudun myöntämään tässä vaiheessa, että kun muut lehdet eivät ole asiasta mitään kirjoittaneet, on mahdollista että kyseessä on totaalinen uutisankka. Tai sitten poliisista vaan ei kommentoida muiden lehtien kyselyihin. EVT.

Se että vaadin virallista tutkintaa, ei tarkoita että haluaisin rankaista häntä "mitä ankarimmin."
Oleellista on että jos satun olemaan konstaapelin kanssa eri mieltä sen verran että korotan ääntäni, en ensimmäisenä saa vastaani ylimitoitettuja voimakeinoja.

Kaiken lisäksi kun tiedetään että kyseessä on hengenvaarallinen hallintamenetelmä, sen käyttäminen pitäisi ehdottomasti olla viimeinen keino ja jonkun turvallisuus vaarassa niin, että vaara voidaan ehkäistä vain käyttämällä menetelmää.

En tosin ymmärrä miksei "hissiin voisi rimpuilevan naisen kanssa mennä," siellähän se on helpoin pitää paikoillaan naama vasten seinää. Oletin ettei talossa ollut hissiä.

Portaissa riskit on suuremmat, mutta yleensä asiakas saadaan kannettua raudoitettuna kahden ihmisen voimin aika helposti. Toinen käsi kainalon alta, toinen reiden ympäri.

Toimituksen poiminnat

Sivut