Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kiitos Elisa

Vaikka jo innokkaimmat aktivistit olivat sulkemassa Elisan nettiliittymiään, en näe syytä hypätä tähän bandwagoniin. Joku osoitti vihanpuuskansa parempaan kohteeseen mutta huonoimmilla keinoilla. Sekään ei mennyt nappiin, sillä viikko on vierähtänyt ilman että pommi olisi posahtanut.

 

Elisa on alusta asti ollu asiakkaidensa puolella ja IT-alan ammattilaiset ymmärtävät että se mitä TTVK haluaa operaattoreiden tekevän on teknisten keinojen ulottumattomissa. Elisa jatkaa taistelua oikeudessa ja oletan että parhaat mahdolliset lakimiehet yrittävät saada oikeuden kaaliin sen, kuinka estoista koituu kohtuuttomat kustannukset muttei käytännön hyötyä.

Pommiuhkaus oli selkeästi huonoa makua alusta saakka, oli tekijöinä sitten taho joka haluaa mustamaalata Anonymous -ryhmää, ajaa sensuurilakeja tai yksinkertainen mutta vihainen anonyymi kansalainen.

Tiistain artikkelien otsikoista oli sentään jätetty Anonymous -pois, ja suurin osa jutuista sisälsi Twitter-vastineen siltä "oikeammalta Anonymoukselta."

 

Taistelu verkosta

Voisiko joku kertoa kenelle teen ilmoituksen siitä että toistaiseksi tuntemattoman valtiovallan agentti pyrkii vakoilemaan tekemisiäni verkossa?

 

Kun saa facebook -ystäväpyynnön tuntemattomalta, nätillä kuvalla varustetulla jenkiltä jota ei ole koskaan tavannut, pitäisi hälytyskellojen soida. Ei välttämättä, voihan olla että nätti tyttö tykkäsi kommentistasi tai profiilikuvastasi ja haluaisi tehdä lähempää tuttavuutta. Seuraavaksi kannattaa tarkentaa huomio profiilipäivityksiin ja sisältöön, erityisesti tarkkailla seuraako päivitystahti tiettyä kaavaa.

Suurimmalle osalle suomalaisista FB-käyttäjistä kyseinen ilmiö on tuntematon, kiitos vaikean kielemme. Tällaisia tuttavia alkaa tulla vasta kun on käynyt useamman keskustelun paremmin tunnetulla kielellä, jotka sisältävät tiettyjä kontroversaaleja avainsanoja. Asemaani tuskin parantaa kuuluminen pariin "salaiseen" FB-ryhmään tai se, että kavereinani on todellisia "informaatio-aktivisteja."

Todellista kuitenkin on se, että teknologia on jo olemassa ja sitä kehitetään, käytetään ja myydään. Suomenkin armeijaa kiinnostaa, tiedä SuPon kantaa mutta nähdäkseni moisista ei puhuttaisi. Tarvittaessa ja sopivin resurssein kuka tahansa kuitenkin saa verkkoliikenteen tarkkailuun sopivan kaluston ja kun rahaa ladotaan pöytään, saadaan kalusto asennettua vaikka eduskunnan tietoliikenteen valvomiseksi.

Todellista myöskin on se, ettei kukaan voi pelastaa muiden valtioiden mielivallalta, kuten Obama allekirjoituksellaan jälleen osoitti. Tästä ei ole enää kuin kivenheitto siihen että palvelunestohyökkääjä on terroristi joka ei ansaitse edes oikeudenkäyntiä.

Jos kehitys jatkuu, yhä useampi yksityinen taho tarvitsee välineet viestinnän salaamiseen. Tätä tarvetta ei olisi, kuten ei tarvetta mielenosoituksiinkaan, ellei kansalainen kokisi että vihollinen on valtio (oma tai sitä suurempi).

 

Tervetuloa siis vuoteen 2012. Vuoden teema ei suinkaan ole homous, vihreys tai veliviha, vaan yksinkertaisesti se, että "väärien mielipiteiden" leviäminen halutaan karsia mahdollisimman tehokkaasti. Tunnetusti vain niillä joilla on rahaa ja valtaa on myös ne oikeat mielipiteet, ja noita mielipiteitä halutaan suojella yhtä tehokkaasti kuin rahaa ja valtaa.

 

Lopuksi haluaisin käännyttää katseenne erääseen erittäin vakavaan syytökseen koskien omia poliisivoimiamme. Ihmisiä hekin vain ovat, ja ilmeisesti tässä inhimillisessä tragediassa on askel askeleelta menty niin pitkälle ettei perääntyminen ole mahdollista. Kun katsoo syytösten verkostoa, näkee nopeasti kuinka kansalaisen oikeusturva yksinkertaisesti katosi virkamiesten tahdosta.

Voihan toki olla että tekstin on kirjoittanut joku päivähalluissa takerteleva sekopää, mutta tässä tapauksessa en pidä sitä todennäköisenä. Olisi aika lehdistön jälleen tehdä sitä laadukasta tutkivaa journalismia, joka tuntuu jo aikaa sitten suomesta kadonneen.

 

ps. Taas kiireessä kirjoitettu, saa haukkua muodon, mutta sisäistäkää sisältö.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

K Veikko

Nyt käyn odottamaan Facebook-kutsua yllättävältä mutta kauniilta taholta.

Hannu Keränen

Elisasta kannattaa pysyä erossa siksikin, että se on paska firma. Tappelin sen kanssa 10 vuotta. Munivat aivan jokaisen jutun, minkä firman kanssa sovin. Itse sain kiipeillä puhelinpylväisiin korjaamana Elisan vikoja ja mitään ei koskaan tehty ajallaan sopimusten mukaan.
Eli: ei kiitos Elisa.

Käyttäjän k4rv1n3n kuva
Tapani Karvinen

Asiakaspalvelun taso ei ollut ihan mielessä kun tätä kirjoitin, mut hyväksytään argumentti :)

Toimituksen poiminnat

Sivut