Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmaston muutos

IPCC:n kasvihuoneilmiömääritelmä on ikiliikkuja eli se luo energiaa tyhjästä

 IPCC:n mukaan ilmaston muutos eli globaali lämpötilan nousu vuodesta 1750 lähtien perustuu kasvihuoneilmiön vahvistumiseen kasvihuonekaasujen pitoisuuksien nousun takia, joka selittää IPCC:n mukaan asian n. 98-prosenttisesti. Kaiken perusta on siis kasvihuoneilmiö.

Hesari ja MTV levittävät väärää tietoa Grönlannin jäätilanteesta

 MTV julkaisi eilen räväkän uutisen Grönlannin jäämassan dramaattisesta sulamisesta. Saman uutisen julkaisi Hesari tänään. Uutisen mukaan Grönlannin jääpeitteestä on sulaa 712 000 neliökilometriä eli yli 40 %! Grönlannin jääpeite on keskimäärin n. kaksi kilometriä paksu ja nyt siitä olisi sulanut yhdessä hujauksessa 40 %. Eihän tällainen ole mahdollista. Terve järki on unohtunut toimittajilta. Ainakin Hesarissa on suuri joukko ilmastonmuutokseen keskittyneitä toimittajia, joilla pitäisi olla aikaa tehdä karkeita faktan tarkistuksia.

Miksi ilmastonmuutos on suuri uhka Suomessa? Miksei muovijäte?

Miksi ilmastonmuutos on suuri uhka Suomessa?

Suomalaisten CO2 osuus on vain 1 promille.

Suomi harvoja maita mitkä vähentäneet päästöjään.

 

Miksi ei puututa muovijätteen viemiseen kehitysmaihin, joissa muovijätettä kärrätään jokiin?

Puhutaan muovipilleistä, kun ongelma on että länsimaat on rahdannut kehitysmaihin muovijätteitä, jossa ne kipataan jokiin.

 

Merten muoviroskista 95 prosenttia tulee 10 joesta

Maito panttipulloihin ilmastopäästöjen pienentämiseksi

Ensisijainen tavoite tulee siis olla se, että ilmastopäästöjä (CO2) saadaan pienennettyä.  Tavoitteeseeseen pääsemiseksi muovista halutaan päästä eroon, korvaamalla se esim kartongilla.  Onko se kuitenkaan aina järkevää, vai olisiko muovi joskus selkeästi parempi vaihtoehto.

Vähän varttuneemmat henkilö, kuten minäkin, muistanevat sen kun maito oli ruskeissa lasipulloissa, joissa oli repäisykorkki (sini- tai punaraitainen).  Lasi itsessään on ympäristöystävällinen, mutta sen tuottama lisäpaino lisää merkittävästi CO2-päästöjä kuljetuksen aikana.

Lupiinikielto kiihdyttää ilmaston muutosta

 

Edellisessä kirjoituksessani totesin kurtturuusu- ja lupiinikieltojen perustuvan alkeelliseen valmisteluun, josta puuttuu kokonaisuudessaan vaikuttavuusarviointi, joka nykyisin vaaditaan kaikissa hankkeissa. http://vieraslajit.fi/lajit/MX.38815/show.

Direktiivinikkarit eivät olleet ollenkaan ottaneet huomioon luonnon monimuotoisuutta eli tässä tapauksessa pölyttäjien, perhosten ja pikkulintujen elinolosuhteitten huonontumista kukkien poistamisen seurauksena. Pölyttäjien merkityksestä voi lukea Googlesta hakusanalla pölyttäjät.

Hiilinielut ja markkinatalous

 

Aloitetaan alusta eli kysymyksestä, saako Suomeen rakentaa sellutehtaita ja hakata niitä varten puita.  Sellu on universaalinen tuote, hieman samanlainen kuin öljy. Sen kysyntä maailmamarkkinoilla riippuu ensi sijassa maailman talouskehityksestä ja selloosan suhteellisesta hinnasta (selloosan hinnasta suhteessa kaikki muiden hyödykkeiden hintaan). Suomea kohtaava sellun kysyntäkäyrä on horisontaalinen, eli Suomen kannalta sellun hinta on annettu (sanotaan hienosti eksogeeninen). Suomi ei siten voi vaikuttaa sellun hintaan kuin pienellä marginaalilla.

Eipä puutu paljoa!

Eipä puutu paljoa!

 

Toukokuun 29 iltana avatessani TV:n ykkösellä tuli tiededokumentti fuusioreaktorista, jolla uskotaan ratkaistavan maailman yhä edelleen kasvava päästöttömän energian tarve. Hyvin asioista perillä oleva fyysikko pelkisti ohjelman lopulla ainoan ongelman, jonka ratkaisu tuntui olevan lähellä: ”Siitä ei vielä saada ulos niin paljoa energiaa, kuin sisään laitetaan”.

Törkeä jatkettu ilmastodenialismi

Jouni Aro syyllistyy blogissaan törkeään ilmastodenialismiin raskauttavien asianhaarojen vallitessa. Tällä kertaa hänellä on keppihevosena kaavio, jonka mukaan toukokuun kolmantena päivänä mitattu arktisen alueen jään kokonaistilavuus ei olisi vuoden 2007 jälkeen kasvanut.

Hiiliviljelyn uranuurtajat

Kuuntelin juuri Tiedeykkösen radiolähetystä, jossa laajasti käsiteltiin Sitran tilaama "Maatilojen kiertotaloutta edistävät ratkaisut"-selvitys (Luke, tammikuu 2019). Äänessä oli Sitran Hanna Mattila sekä muutama vihtiläisviljelijä.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä