Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntalainen

Miksi ei vanhusten palvelussa odoteta että palvelua tarvitaan?

 

Miksi ei vanhusten palvelussa odoteta että palvelua tarvitaan tai terveyspalveluissa tai hammaslääkäri palveluissa?

 

Porilaiset varautuivat että laittomia maassa olijoita olisi majoitusta tarvitsemassa runsaasti, mutta  Kesä–elokuussa hätämajoitus maksoi Porin kaupungille 47 384,79 euroa, ilmenee Suomen Punaisen Ristin kaupungille toimittamasta laskusta mutta todellisuudessa 6 eri henkilöä käytti.  Miksi tähän varataan ja ennakoidaan näin paljon?

Mihin on hukkunut Suomessa kansanvalta, demokratia?

2013 alkuvuodesta jouduin yllättäen tutustumaan Kontiolahden kunnan hallintomenettelytapoihin. Mieleeni nousi 1960- ja 1970-luvun vaiheilta tuntemani ns. pienen “miesporukan” otteet yli puoluerajojen, joilla hallittiin kunnan kaikkia päätöksiä. Nyt kuitenkin meno oli hurjempaa. Se on kuin villissä lännessä.

Järkeä valittamiseen

Kuntalaisilla on tällä hetkellä Suomen kuntalain perusteella hyvin laaja valitusoikeus kunnassa tehtäviin päätöksiin. Valittaminen on tietenkin kansalaisoikeus eikä sitä oikeutta missään tapauksessa pidä poistaa. Monessa tilanteessa kuitenkin esiintyy valittamista, joka voi olla perusteetonta ja josta voi olla ikäviä seurauksia. Tämän tyylisten valitusten ehkäisyyn olisi järkevää puuttua tavalla tai toisella.

Kuntalaisen rajoitettu tiedonsaanti

Kuka oikeasti omistaa kuntien ja kaupunkien omistamat yhtiöt?

Tiesitkö veronmaksajana, että olet osaomistaja kaikissa kaupungin tai kunnan omistamissa yhtiöissä? Tarkalleen ottaen sinun ei tarvitse edes olla "veronmaksaja", sekin riittää, että asut jossakin kunnassa tai kaupungissa.

Kuka sitten saa päättää ja kenellä on oikeus tietää näiden yhtiöiden tekemistä päätöksistä?

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä