Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lääkärihoidon saatavuus

Sotesouhotusta ja suomalaista terveydenhoitoa

Tämä onkin iso ja kuuma peruna, ja täytyy myöntää että hieman on mennyt isommin ajattelematta asiaa kuten varmasti suurimmalla osalla suomalaisista. Sen mitä medioita seuraa, niin kauhea vouhotus on ajaa Sote-alueita ja kaikki on sen jälkeen taas suurempaa ja parempaa. Käytännössä tämä kyllä taitaa ruveta näkymään jo nyt siten, että ei ole. Tosiaan en ole terveydenhoidon ammattilainen, enkä hirveästi ole seurannut asiaa, kirjoitukseni perustuu jälleen kerran omakohtaisiin kokemuksiin suomalaisesta terveydenhoidosta.

Terveydenhoidossamme muutakin korjaamista kuin organisaatioiden uudistaminen

Tämän kevään aikana olen lähes pätevöitynyt maamme terveydenhoitojärjestelmän tuntijaksi.  Pätevöitymiseen kuului kaksi sairaalajaksoa, useita lääkärikäyntejä ja varmasti satakunta erilaista verikoetta. Prosessi on tosin vielä kesken, koska ongelman aiheuttaja on löytymättä.

Kertyneen vajavaisenkin tiedon valossa on helppo arvioida, mikä terveysjärjestelmässämme on hyvää ja mikä huonoa.

Ehdottomasti parasta on terveydenhoitohenkilöstömme osaaminen ja ystävällisyys, niitä on paha kenenkään moittia. Toki ala on sellainen, että virhediagnooseja sattuu pakostakin.

Sote uudistus puree

Uudistettu sote tulee varmasti kantamaan hedelmää säästöissä sillä ainakin Lahdessa  itäisestä lähiklinikalta ei saa enää lähetteitä erikoislääkärin vastanotolle, vaan on mentävä yksityiselle ja siellä hoitoa jatketaan. Näin saadaan siis kaikki köyhät vaille lääkärin hoitoa ja monttuun. Hieno säästöohjelma. Käydääkö seuraavia oikeudenkäyntejä sitten "valelääkäri sote, ministeri,vaik kaupunkia kohtaan" ?

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä