Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Lapsen oikeus

Voi Persut! Eikö tämä milloinkaan lopu?

Aivan uskomattoman tyhmää ja ihmisarvon vastaista toimintaa Terhi Kiemungilta (ps).. Hänen anteeksipyyntönsä ei asiaa korjaa. Hänen on lähdettävä kaikista luottamustehtävistään. Kansanedustaja Lea Mäkipään (ps) on erotettava Kiemunki kansanedustajan avustajan tehtävästä. Ei eduskunnassa voi toimia missään tehtävässä tämmöisen skandaalin jälkeen. Joku on perustanut adressin ja adressi vetää näköjään koko ajan allekirjoituksia.

Kansanedustajia ei kiinnosta lapsen etu - Osa laiminlyö velvollisuutensa

Jokaisen kansanedustajan luulisi noudattavan lakia ja täyttävän velvollisuutensa. Mitään lasten elämään vaikuttavaa lakia ei ole järkevää säätää, ellei eduskunta pysty näyttämään toteen, että lain lapsiin kohdistuvien vaikutusten hyödyt ovat suuremmat kuin haitat. Lain vaikutukset pitää arvioida tekemällä asiaa koskeva asianmukainen lapsiin kohdistuvien vaikutusten arviointi. YK:n yleissopimus lapsen oikeuksista on osa Suomen lainsäädäntöä. Eduskunnan tehtävä on ottaa huomioon tuon sopimuksen määräykset lakeja säätäessään.

Kunnat eivät päivähoitorajauksia mukisematta niele

Eduskunta on päässyt käsittelemään hallituksen esityksiä päivähoidon rajauksista ja kunnat valmistautuvat tekemään vastaavia päätöksiä päiväkotiensa arkeen. Päivähoitoryhmien suurentaminen ja subjektiivisen päivähoito-oikeuden poistaminen etenevät hallituksen työlistalla, kuten moni muukin suuri uudistus, hyvin nopeasti.

Äiti ja isä.

Elämässä on kaksi absoluuttista asiaa, joihin emme pysty omalla valinnalla vaikuttamaan. 

Emme pysty vaikuttamaan itse siihen, että elämämme saa alun kohdussa. Emme pysty vaikuttamaan itse siihen, kuka on äitimme ja kuka on isämme.

Minun mielestä nämä kaksi asiaa eivät nauti arvoistaan asemaansa enään meidän yhteiskunnassa.

Homolain jälkimainingeissa muutetaan tukku lainsäädäntöjä, vaikka harhaan johtavasti sanottuna, "mikään ei muutu".

Äiti miks viet mut hoitoon

Lapsen oikeudet ja paras nähdään aikanamme kovin monella tavalla, tässä on yksi näkökulma, omista kokemuksista ja tuntemuksista. Kirjoitti nuori nainen, äiti itsekin oltuaan lastentarhakoulunsa jälkeen muutaman kuukauden töissä kunnan tarhassa.  Toivon että tämä auttaa ymmärtämään lapsen näkökulmaa, hehän eivät itse näillä palstoilla kirjoittele

 

MIKSI VIET MUT HOITOON??

Miksi sukupuolineutraali avioliittolaki pitäisi kumota?

Jokainen meistä haluaa mieltää itsensä suvaitsevaiseksi. Suvaitsevuuden nimissä monet pitivät oikeana hyväksyä sukupuolineutraalin avioliittolain. He ehkä olettivat, että uuden avioliittolain ainoa vaikutus on se, että myös samaa sukupuolta olevat parit voivat solmia avioliiton. Tämän ajattelun mukaan jotkut parit hyötyvät, mutta kukaan ei menetä mitään. Niinpä tuntui perusteettomalta rajoittaa avioliitto pelkästään naisen ja miehen väliseksi. Tällainen ajattelu jättää kuitenkin kokonaan huomiotta uuden avioliittolain kulttuuriset ja kasvatukselliset vaikutukset.

Ettei menisi lapsi pesuveden mukana

Keskustelu varhaiskasvatuslaista hiljeni kuin seinään, kun lakiesitys ei mennyt läpi, vaan siirtyi (onneksi!) seuraavalle eduskuntakaudelle. Juuri nyt nimeomaan pitää puhua varhaiskasvatuslaista! Keväällä valittava uusi eduskunta ja hallitus ovat ratkaisevassa asemassa. Kannattaa siis seurata, mitä ehdokkaat ovat asiasta mieltä.

Tasa-arvoinen avioliittolaki ei ole ihmisoikeuskysymys

Tätä blogia kirjoittaessani mietin useaan otteeseen uskallanko julkaista oman mielipiteeni. Hyvä ystäväni sanoi minulle. ”Jasi älä tee sitä, se poliittinen itsemurha”. Tämä kommentti kuvaa hyvin sitä asenneilmastoa, jossa juuri nyt elämme.

Ketä ja mitä tutkia huoltoriidoissa?

Koska edelliseenkin kirjoitukseeni:

http://juhajr.puheenvuoro.uusisuomi.fi/node/add/blog

tuli Pekka Roposelta, jolla ilmeisesti on psykologista ammattitaustaa, kommentteja. Vastaan hänelle erikseen omalla avauksella, olisi toki mukavaa että useammatkin lasten, ja lasten edun kanssa toimivat ammattilaiset lukisivat kirjoitukseni. Ja antaisivat palautetta.

Ketä ja mitä tutkia huoltoriidoissa?

Koska edelliseenkin kirjoitukseeni:

http://juhajr.puheenvuoro.uusisuomi.fi/node/add/blog

tuli Pekka Roposelta, jolla ilmeisesti on psykologista ammattitaustaa, kommentteja, vastaan hänelle erikseen omalla avauksella, olisi toki mukavaa että useammatkin lasten, ja lasten edun kanssa toimivat ammattilaiset lukisivat kirjoitukseni. 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä