Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Liputuspäivä

Muumimamma lippusalkoon

Vierailin sunnuntaina Helsingin Kauppatorilla. Näin jo kaukaa kaupungin talon lippusaloissa liehuvan jotain punaista. Arvelin, että kaupunki on varautunut jo hyvissä ajoin Putinin ja Trumpin tapaamiseen, sillä onhan molempien maiden lipuissa kyseinen ylväs väri edustettuna. Mutta lähempää tarkasteltuna en kyllä tunnistanut lippuja kummakaan maan lipuiksi. Mitä lie olleetkaan?

Hyvää ruotsalaisuuden päivää!

Tänään vietetään ruotsalaisuuden päivää, joka on yleinen liputuspäivä. Itse mielelläni vietän sitä yhtä iloisesti kuin vietän 12.5. suomalaisuuden päivää.

Ruotsalaisuuden päivä ei ole vain ja ainoastaan ruotsia äidinkielenä puhuvien suomalaisten päivä, vaan kaikkien niiden ihmisten, jotka ajattelevat, että kielestä ja kulttuurista huolimatta ihmisillä on Suomessa tilaa.

Virossa voi tulla Yrittäjänpäivästä virallinen liputuspäivä.

Eduskunnan (Riigikogu) perustuslakikomitea esittää Viron lippulain muuttamista ja lisätä virallisten liputuspäivien joukkoon ”Yrittäjänpäivä”.

”Yrittäjänpäivä” tulee liputuspäiväksi lokakuussa, jolloin palkitaan yrittäjiä.

Virossa palkitaan vuosittain lokakuussa yrittäjiä tähän tapaan:

Vuoden alueyrittäjä, joka palkitaan erityisestä työstään alueensa työllistäjänä ja kehittäjänä, jonka yritystoiminnan ansiosta kehittyy myös alueen elinolosuhteet.

Liputuspäivien turhake-lista

5.2. J.L. Runebergin päivä

28.2. Kalevalan päivä, suomalaisen kulttuurin päivä

9.4. Mikael Agricolan päivä, suomen kielen päivä

1.5. Vappu, suomalaisen työn päivä

6.7. Eino Leinon päivä, runon ja suven päivä

10.10. Aleksis Kiven päivä, suomalaisen kirjallisuuden päivä

6.11. Ruotsalaisuuden päivä, Kustaa Aadolfin päivä

8.12. Jean Sibeliuksen päivä, suomalaisen musiikin päivä

 

Lippuäänestys

Kuten päivittäin saamme huomata, maailmassa on paljon iloja ja murheita, joista niitä vähäisimpiä minkälaisen lipun omalla maalla pitäisi olla. Huomispäivään mennessä uusiseelantilaiset saavat kertoa siitä lopullisen mielipiteensä. Pitkän alkukarsinnan jälkeen valittiin viime vuoden lopulla oheinen lippu kilpailemaan maan perinteisen "Union Jack"-lipun kanssa, joka muistuttaa aivan liikaa kolonialismista ("commonwealth") ja emämaan menneestä glory:stä. Tämän lisäksi Uuden-Seelannin nykyinen lippu ei paljon poikkea Australian lipusta, kuten kuvasta näkyy.

Liputuspäivä lapsille?

Tämän viikon perjantaina liehuvat jälleen liput Suomessa lasten kunniaksi. Kalentereissamme on vuodesta 2002 ollut 20.11. merkintä ”Lapsen oikeuksien päivä”. Päivämäärä viittaa vuoteen 1959, jolloin YK:ssa hyväksyttiin ensimmäinen lapsen oikeuksien julistus. Samalla päivämäärällä YK:n yleiskokous hyväksyi vuonna 1989 vielä täydellisemmän lapsen oikeuksien julistuksen. Päivä merkittiin aikanaan suomalaiseen kalenteriin, kun sekä Mannerheimin Lastensuojeluliitto että Suomen Unicef-yhdistys olivat ajaneet asiaa 1980- ja 1990-luvuilla.

4.11. Marin ja Udmurtian tasavaltojen päivä


Neuvostoliiton hyvinä aikoina 1920-luvulla, aivan sen alussa perustettiin mareille ja udmurteille valtion monin tavoin edistyksellisen kansallisuuspolitiikan hengessä omat nimikkoalueensa.


Udmurtian ja Marin tasavallan edeltäjät perustettiin 4.11.1920, ennen monia muita alueita. Myöhemmin ne muutettiin nimellisesti neuvostotasavalloiksi ja 1990-alusta jälleen tasavalloiksi.

Liputitko 17. lokakuuta?


Sukukansapäivää liputuspäivänä ja kansallisena juhlapäivänä on suositeltu vietettäväksi aina lokakuun 3. lauantai. http://sukukansojenystavat.blogspot.fi/2013/04/tiedote-11.html Aloitetta ovat kannattaneet monet arvovaltaiset tahot, kuten Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan sukukansavaliokunta, Karjalan Kielen Seura ry, Lyydiläinen Seura ry, Suomen Inkeri-liitto ry, Tverinkarjalaisten ystävät ry sekä Uhtua-Seura ry.

Kalevala 180 vuotta

Noilla Väinölän ahoilla, Kalevalan kankahilla... ollan jo 180 vuotta

Wikipedia tietää kertoo Kalevalasta:

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä