Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Palkitseminen

Ei saisi kärjistää

Syksyn iloisia luontovärejä synkistivät kurjat tiedepoliittiset uutiset. Niistä yksi oli se, että tiedonjulkistamisen valtionpalkinto myönnettiin tänä vuonna Heikki Hiilamolle, ja toinen se, että Sara Heinämaa puolestaan palkittiin viisivuotisella akatemiaprofessuurilla. Tarkastelenkin tässä kirjoituksessa, voisiko näistä uutisista löytää jonkin valopilkun.

Tuija Pohjola: Huutava pula olosuhteista [2] liikkumisen [3] edistämiseksi

Talouden kestävä pohja perustuu työllisyyteen, terveyteen ja toimintakykyyn. Väestön ikärakenteen muutoksen myötä sosiaali- ja terveysmenot tulevat kasvamaan samaan aikaan, kun palveluiden rahoituspohja ohenee.

Varusmiespalveluksen aloittavien miesten kestävyyskunto on huonoin 40 vuoteen. Yli puolet aikuisista on ylipainoisia ja tyypin 2 diabetesta sairastaa arviolta jo yli 500 000 suomalaista. Mielenterveysongelmat aiheuttavat jo puolet työkyvyttömyyseläkkeistä. Liikunnan kansantaloudelliset vaikutukset ovat miljardeja.

Haluaako Stubb lisätä eriarvoisuutta?

Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin mielestä oikeudenmukaisuus tarkoittaa, että ahkeruudesta ja itsensä likoon panemisesta palkitaan. Mielestäni yhteiskunnan tehtävä ei ole panna ihmisiä ahkeruuden perusteella paremmuusjärjestykseen. Kaikilla ei ole samanlaisia lähtökohtia elämään. Jos ei ole työtä, ei voi olla ahkera työntekijä. Jos on sairas, ei kykene panemaan itseään likoon opinnoissa tai työssä. Jos yhteiskunta palkitsee niitä, jotka jo muutenkin ovat hyväosaisia, se osoittaa, että "ne toiset" ovat b-luokan kansalaisia.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä