Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Podemos

Suomalaiset liittykää PODEMOKSEEN oppimaan ja ymmärtämään!

Suomelaiselle medialle näyttää olevan vaikea ymmärtää millainen puolue voitti Espanjan vaalit ja sai yli 20%:n kannatuksen. Itse asiassa puolue syntyi vasta vuosi sitten ja nyt se on Espanja kolmanneksi suurin puolue. 

Podemoksesta olisi parempi ilmaisu liike eikä puolue, koska suomalaisessa ajatusmaailmassa puolue on elämää suurempi. Podemoksessa mukanaoleville vain VÄLINE.

PODEMOS -demokraattisia iskuja korruptioon ja ahneuteen!

Espanjan poliittiseen järjestelmään syntyi, kuin tyhjästä uusi poliittinen liike PODEMOS "Pystymme", joka ajaa kansalaisten osallistumista ja suoraa demokratiaa sekä kertoo palauttavansa kansalaisten usko demokratiaan ja demokraattiseen vaikuttamiseen.

Espanjan valtapuolueet sosialistit ja konservatiivit ovat pahasti korruptoituneet ja etääntyneet kansasta, joten PODEMOS-liikkeellä oli ja on yhteiskunnassa sosiaalinen tilaus.

Populismin umpikuja

Vasemmistoliitto on saamassa ensimmäisen vaalivoittonsa 20 vuoteen, joskin pienen sellaisen. Voitto saa Vasemmistoliiton kannattajat entistäkin varmemmiksi parlamentaarisen strategian toimivuudesta. Varmuutta lisää entisestään Vasemmistoliiton veljespuolueiden menestys - Kreikan Syriza kohosi maan suurimmaksi puolueeksi helmikuussa, ja Espanjan Podemos on välillä kurkotellut kärkipaikkoja mielipidemittauksissa jotka ennakoivat suosiota ensi joulukuun parlamenttivaaleissa. 

Mihin tik-tak-populismia tarvitaan?

Nyt kun Kreikassa uusi populistinen puolue voitti vaaleissa ja Espanjassa Podemoksen kannatus nousee ja nousee, Suomessakin mietitään, että sellaisia puolueita täälläkin tarvitaan.

Oikealla jäljillä ollaan siinä, ettei nykyisissä puolueissa ole yhtään, joka täysin vastaisi vaikkapa Podemoksen olemusta. Podemoksen ohjelma on kuin sekoitus vihreiden ja vasureiden puolue-ohjelmista ja joissakin asioissa muistuttaa perussuomalaisiakin.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä