Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Postilaki

Suomeen laki valtakunnallisista tietojärjestelmistä

Espoo poltti miljoonia euroja tietojärjestelmään – ”Ei voi välttyä rakenteellisen korruption mahdollisuudesta”, arvioitiin vastaavaa hanketta Lahdessa (HS 24.10.2018). Vaikka Tieran hallituksen kokouksissa on kampaviinereitä päästy nauttimaan, ja hallituspalkkiot ovat napsahtaneet tilille, ei Espoon tötöilyn todennäköinen syy ole maan tapa.

Olennaisempi tekijä tötöilyssä oli se, että projektista päättämässä olivat tunarit:

Voi Posti p****le minkä teit

Postilaatikossa Inarin Koppelossa odotti tänään kirje Postilta itseltään. Tämän kirjeen olivat saaneet kuljetettua ajoissa perille, vaikka muuten toimitusvarmuudessa on viimeisinä vuosina ollut jatkuvia puutteita. Niihin eivät ole auttaneet valitukset ja yhteydenotot, vaan harva se päivä on joku kansalainen Lapista ottanut yhteyttä kertoakseen, kuinka lasku saapui eräpäivän jälkeen tai kuinka Lapin keskussairaalaan varattu vastaanottoaika meni ohitse kirjeen saavuttua jälkikäteen.

Hallitus hutiloi liikenteen uudistukset

Liikenteen sujuvuus on yhteiskuntamme toiminnan perusedellytys. Valtiovallan tulee huolehtia siitä, että pitkien etäisyyksien ja harvan asutuksen maassamme ovat liikenneverkko ja edellytykset kansalaisten tasa-arvoiselle liikkumiselle kunnossa. Nykyinen hallitus on kerta toisensa jälkeen osoittanut tässä asiassa tempoilua ja ideologian asettamista tosiseikkojen edelle.

Uusi postilaki ei täytä hyvän lainvalmistelun ehtoja


Eduskunta hyväksyi uuden postilain kesäkuun loppupuolella. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä äänesti yksimielisesti lakiesitystä vastaan. Perussuomalaisten näkemyksen mukaan muun muassa jakeluvarmuus ja yksityisyydensuoja voivat heiketä merkittävästi postilain uudistuksen myötä.

Postimies soittaakin kolmesti

Taajamissa, joissa on sanomalehtien varhaisjakelu on kirjeposti jaettava vähintään kolmena päivänä viikossa. Maaseudulla jakelu säilyy viipäiväisenä. Näin siis mikäli hallituksen esitys toteutuu.

Lisäksi postin jakeluaikoihin on tulossa lievennyksiä siten, että jatkossa kotimaan postista puolet pitää olla perillä viimeistään neljäntenä päivänä ja 97 prosenttia viimeistään viidentenä arkipäivänä.

Syynä muutoksiin on postinjakelun huono kannattavuus vähentyneen jakelumäärän takia.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä