Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Pyhä

Arvomaailmanloppu; Eli joulun tarinan rumentamisesta

"Pyhyyden ytimessä, tutkimus suomalaisten arvoista ja pyhyyden kokemisesta" julkaistiin mukavasti näin joulun alla. Siitä myös keskusteltiin aika paljon. Tutkimus kiinnosti myös uskonnollisia tahoja Esimerkiksi "Kotimaa" kuvasi, että "Kirkko ja uskonto edustavat pyhää joka kuudennelle suomalaiselle".

Jumalan sana ja avioliitto

Jumala loi Adamin kumppaniksi Eevan. Adam huudahtaa, että se on liha minun lihastani ja luu minun luistani. Jeesus sanoo, että mies ja vaimo tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen eroittako. Jumala loi miehen ja vaimon omaksi kuvakseen.

Syntiinlankeemuksessa Jumalan kuva muuttui ja ihmisen rakkaus Jumalaan katkesi ja synti eroittaa ihmisen toisesta ihmisestä. Luodut ihmiset syyttelivät lankeemuksesta toisiaan.

Nykyajan mytologinen selitys: Elämä ja Kone myyttisinä voimina

Mitä maailmassamme on tällä hetkellä tapahtumassa, ja mikä tarkoitus ja paikka meillä ihmisillä on noissa tapahtumissa? Vastaus kysymykseen voi hahmottua, jos muodostamme todellisuudestamme myyttisen tarinan. Seuraan tämän tekstin järkeilyssäni paljon Pasi Takkisen ansiokasta artikkelia ”Elämän ja Koneen dialektinen pyhyysoppi” (Elonkehä 2/2016).

Lihan ja hengen mielen välinen valtataistelu

On selvästi menossa kahden välinen taistelu ihmisten mielien puolesta.

Yhdellä puolella on ihmisen lihan mieli, joka elää täysin lihan mielen mukaan, eikä tunnista mitään rajoituksia mitä ei saisi tehdä jos vaan valtion laki sen sallii tehdä.

Vallataan sunnuntai takaisin!

Eduskuntamme päätöksestä olemme vuoden alusta saakka olleet yhteiskunnassa, jossa kauppojen aukioloa ei ole enää lailla rajoitettu. Samalla olemme menettäneet lopullisesti ajatuksen siitä, että edes yksi päivä viikossa voisi olla pyhitetty korkeammille arvoille kuin kuluttaminen ja jatkuva talouskasvu.

Pilapiirroksia kaikkialle

Median ympäri länsimaita tulisi julkaista viikkojen ajan, uudestaan ja uudestaan, aina vain lisää profeetta Muhammedia esittäviä pilapiirroksia, kunnes riski olisi jakautunut tasaisesti koko länsimaiseen yhteiskuntaan. Toisin sanoen uskonnollisia pyhyyksiä tulisi kohdella samoin kuin kaikkia muitakin aiheita länsimaisessa mediassa: uutinen on uutinen ja siitä kerrotaan kaikki ja niin kauan kuin yleisön mielenkiintoa piisaa.

Raamatun avioliittokäsitys.

Kuulin tänään, että Suomessakin on perhemuotoja, jossa yhdellä miehellä on kaksi vaimoa. Jotkut sitten viittaavat siihen, että Raamatussakin on moniavioisuutta. Muutamat keskusteluissa sanovat myös, että mormoneilla on tällaista yleisesti, samoin islamin uskossa ja alkuperäiskansojen joukossa Afrikassa.

#maanantai

”Maanantaiaamuna krapula ja vapina…”, ”Tahdon olla juovuksissa aina sekä maanantaina…” ja ”Maanantai taas saapuu aivan liian aikaisin kai”. Laulut sen kertovat; meillä on ongelma maanantain kanssa. Mitä pahaa maanantai on tehnyt, että siihen liittyy paljon kielteisiä mielleyhtymiä. Miksi ylipäänsä rakennamme itsellemme ajattelumalleja, joissa 1/7-osa elämästämme muka jotenkin olisi kurjaa?

 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä