Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rippikoulu

Keisarin uudet vaatteet ja rippikoulu

Aamulehti uutisoi 23.1.2019 otsikolla: ”Sukupuolisensitiivinen ajattelu tulee rippikouluihin – kirkko ei piilottele ristiriitaa avioliittokäsityksessä, mutta parisuhteesta ja sukupuolesta puhutaan toisin kuin ennen”

https://www.aamulehti.fi/a/201420384

Rippikouluun on jo ainakin parin vuoden ajan pyritty tuomaan sukupuolisensitiivistä ajattelua. Sen olen huomannut itsekin rippikoulutyötä tekevänä.

Setan uskontunnustus rippikouluihin

Turun kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan jäsen, Jukka Väisänen kirjoittaa Uusi Suomen puheenvuoro-blogissa seuraavasti 30.6.2015: "Vaikka kirkko on uudistunut askel askeleelta, on hyvä kysyä, mitä rippikouluissa opetetaan esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä...Rippikoulujen tehtävä on hyväksyä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt. Jokaisen nuoren on voitava osallistua rippikouluun sellaisena kuin on. Kenenkään työntekijän ei kuulu ilmaista sitä omaa vastustavaa mielipidettä, jos se on sellainen.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä