Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruotsalaisuuden päivä

Leve vårt lands tvåspråkighet! – Eläköön maamme kaksikielisyys!

Nuförtiden kalkyleras det att ett av världens ca. språk dör ut varannan väcka. Eftersom den här utvecklingen bara blir ännu häftigare, betyder det att 90 % av de nuvarande språken skall dö ut före 2100. Enormt mycket immateriell kultur förloras varje gång ett språk dör ut. Därför är den språkliga ekokatastrofen ett av vår tids största problem.

Perussuomalainen arvostaa suomenruotsalaista monikulttuurisuutta

Harmittaa, että heräsin ruotsalaisuuden päivään näin myöhässä. Kuulin sattumalta ohimennen, että joku puhui ruotsalaisuuden päivästä ja osasin yhdistää kuulemani lipputangossa roikkuvaan siniristiin. Aloin miettiä, että tiedänkö varmasti, miksi ruotsalaisuuden päivää vietetään - tarkalleen ottaen. Löysin netistä testin, jolla pääsin koettelemaan sivistystäni suomenruotsalaisuudesta - toisesta kansalliskulttuuristamme.

Ruotsi-Suomi olisi maailmanvalio valtioliitto

Marraskuun 6. on meillä Suomessa Ruotsalaisuuden päivä, yleinen liputuspäivä vuodesta 1979. Valtakunnallisesti Ruotsalaisuuden päivää vietetään Yle Fem -televisiossa tänä vuonna Turusta lähetettävällä pääjuhlalla.

Hyvää ruotsalaisuuden päivää!

Tänään vietetään ruotsalaisuuden päivää, joka on yleinen liputuspäivä. Itse mielelläni vietän sitä yhtä iloisesti kuin vietän 12.5. suomalaisuuden päivää.

Ruotsalaisuuden päivä ei ole vain ja ainoastaan ruotsia äidinkielenä puhuvien suomalaisten päivä, vaan kaikkien niiden ihmisten, jotka ajattelevat, että kielestä ja kulttuurista huolimatta ihmisillä on Suomessa tilaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä