Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaali ja terveydenhoito

Esperi -skandaali - kaikki ovat syyllisiä

Esperi-skandaalin ytimessä kiehuu keskustelu siitä, miksei kaikkia vanhusten pitkäaikaishoidon laitoksia saada noudattamaan valtakunnallisia suosituksia hoitohenkilöstön minimimäärästä. Poliittisella tasolla syyllisiä ovat kaikki puolueet - jossain vaiheessa ja jollain tasolla. Ja koko joukko kuntien virkamiehiä.  Skandaalit ovat todiste myös siitä, mitä hallitsemattomasta kuntiin hajautuneesta sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamisesta on nyt aiheutunut.

Unohtuivatko ennaltaehkäisy ja mielenterveys sotessa? Valtuustopuhe:

Näkökulma soteen: puheeni Helsingin kaupunginvaltuustossa 4.4.2018

“Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja kuulijat,

Hyvinvoiva työntekijä on laadun tae.

Me elämme muutoksen aikaa. Monia Nokian Kaupungin työntekijöitä huolettaa ihan aiheestakin uusi suunta, johon yhteiskuntana olemme matkalla. Omat kokemukseni ovat Sosiaali – ja terveysalalta, joten ajattelin tämänkertaisessa blogitekstissäni käsitellä niitä tekijöitä, joihin olen – tällä naisvaltaisella alalla törmännyt.

Kuntalaisten hyvinvointi oltava avainasemassa.

Kuntalaisten hyvinvointi on turvattava myös päivystysuudistuksen myötä. Sosiaalipäivystyksen ja terveydenhuollon yhteistyön vahvistamiselta voidaan odottaa paljon. Kunnallinen laillaturvattu sosiaalihuolto saattaa olla ensimmäisenä tulilinjalla puhuttaessa Sosiaalihuollon palvelujärjestelmän uudistuksesta. Siirryttäessä SOTE:n mukana palvelujärjestelmän uudistuksessa eteenpäin muuttuu moni asia niin, että kunnalliset palvelut vähenevät tai katoavat kokoaan ja näiden tilalle tulee yksityisiä palveluntarjoajia. Paine palveluiden tarpeellisuuden osoittamiseen tulee olemaan silmiinpistävä.

Yhden hengen liikkuva päivystysyksikkö

Eksoten yhden hengen liikkuva päivystysyksikkö on auttanut ihmisiä kotona maaliskuun alusta asti. Lappeenrannassa toimiva päivystysmalli on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Kokemukset ovat olleet hyviä, ja mallia ollaan laajentamassa Imatralle todennäköisesti vuonna 2017.

SSS-OIKEISTOHALLITUS JA LAHDEN KKK-KLAANI VAARANTAVAT TERVEYDEN

Maassamme kansalaiset ovat terveyspalvelujen suhteen hyvinkin eriarvoisessa asemassa. Terveyspalveluja kipeimmin tarvitsevat pienituloiset eläkeläiset, vammaiset, monisairaat, työttömät, lapsi- ja yksinhuoltajaperheet, ovat julkisen terveydenhuollon varassa. Olettaisi, että tällä sektorilla kansalaiset asuinpaikasta riippumatta olisivat tasavertaisessa asemassa. Näin ei kuitenkaan asia ole, ei palvelujen tarjonnan eikä niistä perittävien maksujen suhteen.

Hallitus muistaa kansalaisiaan:Onneksi olkoon sairaat ja köyhät

Asiantuntijat: Hallituksen vaivihkaa valmistelema asetus vie rahaa köyhiltä ja sairailta.Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksut nousevat vuodenvaihteessa noin 30 prosenttia, päätti hallitus puolitoista viikkoa sitten. Päätöksen valmistelu tapahtui kaikessa hiljaisuudessa ilman lausuntokierrosta.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä