Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotalapset

Sotalapset : Noin 15 500 heistä jäi palaamatta Suomeen.

"Noin 15 500 heistä jäi palaamatta Suomeen."
 
 
Iltalehdessä marrakussa 2015, Suomen Timo Soini ja Ruotsin Margot Wallström keskustelivat pakolaiskriisistä. Margot Wallström muistutti Suomea siitä kuinka Ruotsi otti vastaan kymmeniä tuhansia Suomalaisia lapsia toisen maailmansodan aikana - painostaakseen Suomea.
 
 

Ruotsissa valikoivaa muistia

Pakolaiskeskustelun laineet ovat lyöneet yli Suomenlahden. Ruotsissa ulkoministeri Margot Wallström muistutti suomalaisia siitä, että myös Suomi on ollut autettavana toisen maailmansodan aikana kun yli 70 000 suomalaislasta siirrettiin turvaan Ruotsiin. Teon arvoa ei käy kiistäminen.

Häikäilemätön Ruotsi jälleen pikkuveli Suomen kimpussa!

Häikäilemätön Ruotsi jälleen pikkuveli Suomen kimpussa!                 14/9-15

Sotalapset

 

 

 

Ruotsi on muistuttanut meitä, että otti suomalaisia lapsia turvaan sota-aikana. Kyllä, tunnen itsekin pariskunnan joka tapasi sotalapsina Ruotsissa, nyt ravaavat molempien maiden välillä osaamatta juurtua kumpaankaan. Sotalapsien kohtelu Ruotsissa ei aina ollut asianmukaista, jopa hyväksikäyttöä esiintyi, mutta ehkä tuo oli äärimmäinen  poikkeus.

Ruotsin ulkoministeri: Suomen kannattaisi muistaa historiansa

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on saavuttanut uuden pisteen alittamalla riman upposukeltamalla. EU:n ulkoministerikokouksen alla pitämässään puheessa ministeri arvostelee Suomen pakolaispoliittista linjaa kovin sanoin muistuttamalla suomalaisia mm. siitä, kuinka toisen maailmansodan aikaan Ruotsi otti vastaan yli 70 000 sotalasta.

Ruotsin ulkoministeri ei ymmärrä historiaa

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström on arvostellut Suomen pakolaispolitiikkaa ja muistuttanut kuinka Ruotsi otti toisen maailmansodan aikana Suomesta  70 000 sotalasta suojaan. Niin kyllähän Ruotsi otti lapsia suojaan kun samaan aikaan suomalaiset miehet taistelivat suurin uhrauksi maansa itsenäisyyden puolesta.

 

Haglund ja Suomen sekä Afrikan sotalapset

Silkkaa hyväuskoisuuttani kuvittelin jo aikoja sitten, että kaikkein väsyneimmistä siirtolaisuutta koskevista kliseistä ja rimanalituksista oltaisiin päästy eroon.

Suurpommitukset 1944 eivät murtaneet Suomea

Talvella 1944 Saksan sotaonni kääntyi myös Suomenlahden suunnalla. Tammikuun 27. päivänä Leningradin piiritys loppui. Tuossa 872 päivää jatkuneessa helvetissä kuoli yli miljoona ihmistä, siis yli miljoona ihmistä.

Suomi ei osallistunut saksalaisten operaatioihin Leningradia vastaan, vaikka suomalaiset joukot olivat Kannaksella muutaman kymmenen kilometrin päässä suurkaupungista.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä