Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Trafi

Trafi, meillä on ongelma

Viime päivinä on kohistu Trafin sähköisen ajokorttitietopalvelun tietoturvasta. Ilmeisesti järjestelmästä ei ehditty louhia suuria määriä henkilötietoja, mutta yksittäisiä henkilötietoja on voitu käyttää identiteettivarkausrikoksissa. Sitä on mahdotonta tietää. Joka tapauksess aajokorttitietopalvelun tietoturvariskianalyysi on ollut puutteellinen, jos sellaista on ylipäätään tehty.

Trafin sekoilun taustalla on liikennelaki, jossa ei ole mitään hyvää

Viime päivinä on kohistu liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sekoilusta suomalaisten ajokorttitietojen kanssa. Skandaali kärjistyi jo siihen pisteeseen, että viraston pääjohtaja Mia Nykopp ilmoitti eroavansa. Joku piti uhrata. Todellisuudessa liikenneministeri Anne Bernerin pitäisi erota.

Liikennepalvelulaki - Floppi?

Liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenne- ja viestintävaliokunta, Suomen hallitus ja alan lobbaajat kertoivat liikennepalvelulain valmistelun aikana uuden lain tuovan yli 20 000 työpaikkaa taksi että liikennealalle. 

Trafi, rikollisuuden avustaja?

Näinä päivinä saamme turhan usein kuulla ja lukea, miten jokunen valepoliisi taas kerran on ollut vanhuksen kimpussa. Miten tällainen tapahtumaketju syntyy? Eräs vakiomalli toteutuu näin: vanhempi henkilö ajaa omalla autollaan ostoskeskukseen, käy kaupassa ja nostaa käteistä ostoskeskuksen automaatista. Tuleva valepoliisi seuraa käteisnostoa ja toteaa, että uhri vaikuttaa sopivalta. Hän tarkkailee mihin autoon vanhus istahtaa ja ottaa rekisterinumeron ylös, jolloin trafi antaa välittömästi ja kätevästi osoitetiedot älypuhelimeen.

Trafi, kulut, ammattitaito

Pauli Vahteran blogin mukaan Trafin työntekijöiden keskipalkka oli 5188- (vuonna 2013), tänään varmaan korkeampikin.

Työntekijöitä reilut 500 ja silti Trafi ostaa vielä ulkoisia asiantuntijapalveluja. Autoveroosaston osastonjohtaja Juha Kenraali selitti (2015) korkeita palkkoja sillä, että on luotu kovanluokan asiantuntijaorganisaatio. Mitä olemme saaneet?

Ainakin hetki sitten järjestelmän, joka ei tunnista liikaa maksettua autoveroa, vaan asettaa auton käyttökieltoon.

Multikopteri - Elämänlaadun korottaja

Lainsäädännön tehtävään kuuluu mahdollistaa uusi innovatiivinen liiketoiminta.​ Kirjoituksessa käsittelen aiheita vesi, vesihana, multikopterit ja tekoäly.

Vesi ja arkirutiinit

Trafi haluaa lisätä liikenneitsemurhia

Trafi on ehdottamassa lääkäreille lisättyä velvollisuutta poistaa ajokortti mielenterveysongelmaisilta tavoitteena liikenteessä tehtyjen itsemurhien ehkäisy.

Tällainen "uudistus" toimii itseään vastaan. Se lisää itsemurhia!!!

Itsemurhaa suunnitteleva ihminen potee masennusta ja toivottomuutta elämänsä suhteen. Kun häneltä viedään ajokortti, lisää se toivottomuutta ja tunnetta että kaikki on mennyt ja toivoa ei ole. Kynnys itsemurhan tekoon madaltuu.

Ikäihmisten ajokortin uusiminen ja muistitestit

Miten lääkärit on ohjeistettu tekemään muistitestit?

Muistitestit ikäihmisten ajokorttiin tarvittavaan lääkärintodistukseen ovat tätä päivää. Mutta testaustapa ja testiin suhtautuminen kuulemma vaihtelee aika paljon eri lääkäreillä. Joillekin riittää, että potilaalta kysytään, mikä päivä nyt on, tai missä me nyt olemme? Joillekin pistetään leikkaa, liimaa, käännä, väännä, piirrä askartelusarja, joka pitää selvittää määräajassa. 

Taksinkuljettajan ajoluvan käsittely hidasta - haittaa jo yritysten toimintaa

Taksinkuljettajaksi haluavien töihin pääsy hankaloitui merkittävästi vuoden vaihteessa, kun ajolupien käsittely siirtyi poliisilta turvallisuusvirasto Trafille. Nykyinen käsittelyaika on noin kolme viikkoa, eikä väliaikaisia, heti myönnettäviä ajolupia ole juuri myönnetty vuodenvaihteen jälkeen. Vahvasti kasvuhaluisille yrityksille tästä on jo syntynyt haittaa. Yksi niistä on meidän yrityksemme, jossa törmäämme ongelmaan viikottain.

 

Näin hidas käsittely ei hyödytä mitään tahoa.

 

Autojen katsastuskertoja pitää vähentää

Suomessa uusi henkilöauto katsastetaan ensimmäisen kerran viimeistään kolmantena vuonna. Toinen katsastus on viidentenä vuonna, ja sen jälkeen vuosittain.

Katsastusdirektiivin mukaan henkilöauto pitää katsastaa neljän vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä ja sen jälkeen joka toinen vuosi. Direktiivi antaa jäsenmaalle mahdollisuuden lyhentää kahden pakollisen katsastuksen välistä aikaa ja Suomi on toiminut sen mukaisesti.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä