Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Tulevaisuuden työ

Pätkätyöt ja matalapalkka - väistämätön tulevaisuus vai elinkeinoelämän tavoite?

Minua on usein mietityttänyt onko työelämän kehityssuunta väistämätöntä tulevaisuutta vai onko se elinkeinoelämän vaikuttajien sekä omistajien etuja ajavien tavoite. Digitalisaatio ja robotisaatio tarkoittaa tulevaisuudessa yrityksien osalta kasvavaa määrää kiinteiksi katsottavia investointeja, jotka eivät jousta kysynnän ja menestyksen mukaan. Tällöin on sinällään luonnollista, että joustoja haetaan kaikkialta mistä niitä on saatavissa. Yhdeksi merkittävimmäksi vaikuttaisi valitettavasti olevan muodostumassa työvoima - yrityksille töitä tekevät ihmiset.

Hallituksen työelämäkäsitys vetää sanattomaksi

Työelämä muuttuu, mutta Suomen hallitus näyttää tekevän kaikkensa, että suomalainen työntekijä ja työnantaja joutuisi muutoksessa altavastaajaksi. Ulkomaiselle perinteisiä sääntöjä rikkovalle kilpailulle sanotaan kyllä, mutta kotimainen työllistämissekamelska saa jatkua tai jopa pahentua.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä