Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Uskonlahkot

”bolshevistinen rauhallisuus” ja hallituksen toimet

Suomi on siirtynyt Orwellin malliin kaksoisajattelussa, "tietää ja olla tietämättä", kuten Sipilä kertoi ”bolshevistisella rauhallisuudella”. Puheen tarkoitus jäi epäselväksi.

 

"Orwellin teoksessa " Vuonna 1984" on pari mainiota yksityiskohtaa. Päähenkilö Winston miettii kaksoisajattelun monimutkaista maailmaa, joka oli hänen yhteiskunnassaan suositeltavaa. Kaksoisajattelu merkitsi sitä, että ihmisen samalla tulee tietää ja olla tietämättä.

 

Uskonlahkot poliittisen ja taloudellisen vallan käyttäjinä

Olin ajastanut sunnuntaiaamuksi blogin, joka käsitteli tätä aihetta ilmeisesti liian rajuin sanakääntein, joten Uuden Suomen toimitus poisti sen. Varmaankin aiheesta, sillä olin kirjoittanut tekstin rungon hyvinkin kiihkeässä mielentilassa käytyäni kuukausi sitten Kainuussa, ja kuultuani sekä todettuani siellä paikallisen uskonlahkon voiman. Samalla matkalla sain kuulla myös Oulun ja usean muun paikkakunnan poliittisesta tilanteesta, joissa päätöksiä nuijitaan pöytään uskonlahkojen hyväksi ja toisten vahingoksi. Jopa työpaikan saanti ei saata onnistua, jos ei ole uskonlahkon jäsen.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä