Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylen vaalitentti

Käsittämätön turvapaikanhakijaesitys Rinteeltä

En ollut uskoa korviani, kun demareiden puheenjohtaja Antti Rinne ehdotti Ylen eilisessä vaalipaneelissa suomen kielen kursseja ja työtä maassa laittomasti oleville turvapaikanhakijoille.

Suomessa on ongelma kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden kanssa. Meidän pitää saada heidät maasta ulos, koska heillä ei ole laillista perustetta oleskella täällä. Nyt Antti Rinne yhtäkkiä ehdottaa, että heidän pitää saada suomen kielen opetusta ja työtä. Aivan käsittämätön ehdotus.

Sdp haluaa romuttaa turvapaikkajärjestelmän?

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne linjasi tänään Ylen vaalitentissä puolueensa turvapaikkapoliittista ohjelmaa siten, että kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden tulisi päästä kielikurssille ja töihin. Anteeksi mitä?

Orpon vaalitentti – armotonta mankelointia

Täytyy myöntää, että Petteri Orpo joutui Ylen vaalitentissä 26.3.2019 poikkeuksellisen tiukkaan mankeliin. Pikku lämmittelynä tentti alkoi sote-uudistuksesta. Ymmärrän kyllä, että kun Sipilän hallitus erosi, kokoomuksen oli täysi oikeus palata aikaisempaan kuntapohjaiseen malliinsa. Keskustelussa ei kuitenkaan tullut esille, että miten se  poikkeaa Kataisen ja Stubbin hallituksen ajamasta mallista, joka myös muistaakseni törmäsi perustuslaillisiin ongelmiin.

Rinteen vaalitentti – varovaista mutta järkevää varovaisuutta

Antti Rinteen vaalitentti Ylellä 25.3.2019 oli aika mitäänsanomaton. Rinne koetti viimeiseen saakka välttää täsmällisiä lupauksia, kun toimittajat penäsivät häneltä lukuja, että kuinka paljon SDP:n lupaamat lisämenot maksavat, kuinka paljon alle 1400 euroa kuussa saavien eläkeläisten eläkkeet nousevat kunakin vuonna, mistä vuodesta alkaen SDP:n mielestä  pitäisi kieltää uusien polttomoottoriautojen myynti ja niin edelleen. Ja konkreettiset vaalilupauksensa Rinne ehdollisti edellyttäen, että positiivinen talouskehitys jatkuu.

Sipilän vaalitentti – puut ja metsät sekaisin

Katselin Juha Sipilän vaalitentin Ylen puolella 20.3.2019. Toimittajat yrittivät, ainakin näennäisesti, laittaa Sipilän koville, mutta  siinä meni – osittain toimittajien johdattamina – kyllä puut ja metsät sekaisin erityisesti metsähakkuiden ja hiilinielujen tapauksessa. Kyllä kaikissa ilmastonmuutosten estämistoimenpiteissä pitää koettaa varmistaa, että toimenpiteet ovat järkeviä globaalisti. 

Susanne - räksyjournalismin äiti?

Jokainen koiranomistaja tietää miten koirien maailmassa ratkaistaan auktoriteettiongelmat. Isot koirat ovat varmoja asemastaan eivätkä hötkyile; pikkukoirat taas räksyttävät kun pelkäävät. Kovan ja kimeän äänen pitää kompensoida puuttuvaa kokoa tai luonnetta.

Jotain samanlaista hälyä koettiin eilen 5.5.2014 Ylen ”puoluepäivillä” klo 21.00, kun studiossa istuivat perussuomalaisten Timo Soini ja meppiehdokas Toimi Kankaanniemi Susanne Päivärinnan tentittävänä.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä