Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Oma valuutta

Miten Suomen itsenäisyys turvataan tulevaisuudessa?

 

Suomi on viety euroon ja EU:n jäseneksi, vaikka meidän olisi parempi olla kummankin ulkopuolella. Federalistit eivät ole pysähtymässä tähän, vaan Suomea ollaan viemässä EU:n liittovaltioon. Käytännössä maamme itsenäisyys ollaan tuhoamassa ja päätösvalta koskien maamme asioita ollaan antamassa EU-byrokraateille, jotka saavat toimintaohjeensa globaalilta rahaeliitiltä.

Miten sitten Suomi voi palauttaa itsenäisyytensä ja välttyä maamme itsenäisyyden lopulliselta menettämiseltä?

Islanti on esimerkki oman valuutan avulla tapahtuneesta talousihmeestä

Euron kannattajat tuovat esiin, että pienen maan kuten Suomen, oma valuutta ei voi toimia nykymaailmassa. Kyllä voi toimia ja vieläpä hyvin, kuten Islannin esimerkki todistaa. Islanti putosi yhdessä yössä syvään kriisiin yksityisten pankkien ajauduttua konkurssiin. IMF tuli hätiin ja antoi lainaa 2,1 mrd taalaa (Suomen kokoon suhteutettuna n. 31 mrd euroa, ei ihan vähän). Islanti ei suostunut maksamaan ulkomaisten sijoittajien tappioita pankkisijoituksissa ja Islanti sai tälle toiminnalleen tuen ETA:n tuomioistuimen päätöksellä.

Oma valuutta ei ole pelastus

Devalvaatio oli ennen keino leikata Suomessa valmistetun vientituotteen hintaa. Keinona se on huomattavasti reilumpi kuin hallituksen kaavailut leikata pelkästään palkansaajien palkoista, sillä devalvaatio ottaa kaikilta saman valuutan käyttäjiltä tasapuolisesti.

Islannin esimerkki innostaa

 

Suomen valtapiirit ajavat maata jääräpäisesti eteenpäin tiellä, jota he eivät arvovaltasyistä myönnä vääräksi. Pahinta on se, että valtamedia propagoi tuon romahdukseen johtavan tien oikeellisuutta vailla todellista kritiikkiä. Kansalaisten enemmistö on lisäksi ostettu sillä mukavuudella, ettei valuuttaa ole pakko vaihtaa monilla ulkomaanmatkoilla, mutta samalla jätetään kertomatta että tuo pikku mukavuus maksaa meille miljardeja ja ajaa alas hyvinvointiyhteiskuntaamme vauhdilla.

 

Seitsemän teesiä Suomelle

Presidentti haluaa tekoja. Tässä seitsemän ehdotustani sellaisiksi:

 

Markka vai euro?

Viime viikolla (7.5.) julkaistu kirjamme pyrki toimimaan keskustelunavaajana Suomen maksuvälineen valinnalle. Panostimme kirjaan paljon ja pyrimme välttämään tällaisten kirjojen ilmeisen karikon: puolueellisuuden. Noin seitsemän kuukautta kestäneen kirjoitusprosessin aikana näkemykset ryhmän sisällä vaihtelivat liittovaltiokehitykseen osallistumisen ja eurosta eroamisen välillä melko tasapuolisesti, vaikka emme mihinkään varsinaiseen suositukseen koskaan pyrkineetkään.

Valuuttakurssin määräytyminen, esim Kruunu

Oletetaan pienehkö talous, vaikka ruotsi. Jos sillä on kelluva valuutta, maa voi tehdä millaista politiikkaa tahansa ja raha riittää. On vain yksi ongelma, rahan arvo voi syöksyä lähes nollaan. Mikä ei sinällään tietysti haittaa, korjaapahan teollisuuden kilpailukykyä. Toisin kuin kiinteäkurssisessa järjestelmässä, esim eurossa, raha ei voi koskaan olla liian kallista koska sitä voidaan painaa niin paljon että arvo laskee.

 

Baumolin leikkaustauti ~ tuo valheista suurin!

Antakaas kun selitän:

Oletetaan yhteiskunta, jossa on 50 tehdastyöläistä ja 50 ihmistä hoitoalalla. Tehdastyöläiset tuottaa 100 rahaa ja hoitoalan ihmiset maksaa 50 rahaa. Yhteiskunta tarjoaa hyvinvointipalvelut ja jäljelle jää 50 rahaa työväen käyttöön.

Tuotanto tehostuu.

Tehdastyöläiset tuottaa 200 rahaa ja hoitoalan ihmiset maksaa 100 rahaa. Yhteiskunta tarjoaa hyvinvointipalvelut ja jäljelle jää 100 rahaa työväen käyttöön.

Tuotanto tehostuu.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä