Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Talviolympialaiset

Pure mitali

Tulihan se sieltä. Se pakollinen kuva ja lööppi (iltap. lehdet 27.02.), jossa Niskasen Iivo puree kultaista mitaliaan. Tuo kuva kertoo enemmän kuin kaikki sanalliset olympiaselostukset yhteensä; teennäistä ja nähtyä, mutta täytyy yrittää – vaikka aitoa tunnetta ja iloa olympialaisista ei enää löydy. Ja olympialaiset ja se aate – on kuin kulunut, pois heitettävä vaate. Mistä on kysymys? Mikä olympia-aatteen on haalistanut?

Turhanpäiväinen kilpaurheilu

"Suomi on valovuoden naapurimaita jäljessä – olympiapomot myöntävät karun totuuden: Norjassa urheilun arvostus on ihan eri tasolla".

Näin YLE otsikoi uutisessaan. Miksi muka kilpaurheilu on niin helkkarin tärkeää, että siihen pitää uhrata valtakunnan kaikki rahat ja tavarat. Tällainen kilpaurheilu on vain tyhjänpäiväistä leikkipeliä, jonka piirissä käytetään kaikkia mahdollisia temppuja doupingiin asti "voiton" varmistamiseksi.

Tosi ”omituiset olumppialaiset” – kalliit ja julmat

# Erehdyin seuraamaan televisiosta Etelä-Korean ”talviolumppialaisia”. Sinne on tungettu lajeja jos jonkinlaisia. Torstaina hiihdettiin ja ammuskeltiin viestikilpailu naisille. Se oli käsittämätöntä pyöritystä, jossa ammuntatulokset heittelivät järjestystä kuin arpajaiset.

Trump ja Putin Helsinkiin? Olympialaiset ainakin

Helsingin Keskusta asetti minut ehdolle kevään 2017 kuntavaaleihin. Lähden tavoittelemaan paikkaa Helsingin kaupunginvaltuustossa tietoisena siitä, että me kuntalaiset teemme kotikaupunkimme. Yhdelläkin äänellä on merkitystä.

 

Helsinki on todellinen Itämeren helmi. Harvassa pääkaupungissa voi juoda puhdasta vettä hanasta, hengittää raikasta ilmaa ja saada voimaa vihreästä luonnosta. Tällaista kaupunkia minä haluan rakentaa eteenpäin.

 

Doping control in Sochi 2014 seems to be a joke

Doping control in ice hockey seems to be a joke in the Olympic games at Sochi 2014. This became evident when the Swedish hockey star Nicklas Backstrom (originally Nicklas Bäckström) was caught from using pseudoephedrine; but (while writing this blog) no attempt was taken to disqualify his team even from the game in which he was caught for cheating.

Naisurheilu kaipaa nostetta

Näin ölympiakisojen aikaan voimme jälleen kerran todeta urheilumaailman heijastavan vahvaa hierarkisoivaa sukupuoliluokittelua - kilpailuselostuksissa, kommentaareissa ja kilpailuja käsittelevissä yleisissä keskusteluissa miesten urheilusuorituksia arvioidaan usein urheina tekoina, viitaten teknisyyteen ja osaamiseen.  

Naisurheilijoiden suorituksia sen sijaan joko vähätellään tai sitten puhe siirretään esteettisiin arvoihin eli ulkonäköön ja kukkaruukkuihin.

Jyrki Katainen haluaa kannustaa omiaan Sotshissa!

Pääministerimme ei ole juuri kiitosta saanut. Päätökset ovat olleet myöhässä ja riittämättömiä - tähän  näköalattomuuteen ja kyvyttömyyteen luo painetta liian laaja hallitus, jonka Katainen loi pönkittääkseen omaa karriääriä EU-Eurooppaan - tulevana keväänä. Tilanne Suomessa on käynyt kestämättömäksi - ja ruorin kääntäjää on vaihdettava! 

Obama otti kopin Pussy Riotilta ja Paavo Arhinmäeltä!

On ilmiselvää, että suurin osa suomalaisista tai venäläisistä ei hyväksy lainvastaista kansalaistottelemattomuutta, viherterrorismia niin kuin ei muutakaan terrorismia. Joitakin täällä Suomessa ärsyttää siitä syystä suunnattomasti se, että Sini Saarela saa niin paljon julkisuutta.

Tuo julkisuus olisi käännettävä Venäjän ihmisoikeuksiin kohdistuvaksi julkisuudeksi. Se on suunnattomasti suurempi ja tärkeämpi asia kuin Sini Saarelan tekemiset.

Venäjä ja länsimaiset arvot

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan Vladimir Putinin ensimmäisen presidenttikauden alussa Venäjä omaksui länsimaisia arvoja, mutta nyt näyttää alkaneen toinen aika.

Presidentti Niinistö HBL:n haastatellussa kysyy  , mitä seurauksia asennemuutoksesta saattaa koitua Venäjän suhteille esimerkiksi Suomeen ja EU:hun.  Mielenkiintoinen ajankohta Niinistön julkituomille näkemyksille.

 

Putinin kasvot valaisevat koko maailmaa

Venäjän tunnetuin poliittinen vanki on vapaa. Tapahtunut kertoo maasta paljon. Olisi naivia kuvitella, että joku muuttuu Venäjällä.

Olympialaiset ovat yhden miehen voiman näytös, maan perustuslaki on yhtä kuin Vladimir Putin.

Mihail Hodorkovski lähti heti kun pystyi kohti Saksaa, jossa kerran Venäjän rikkaimpiin kuuluneen oligarkin äitiä hoidetaan.

Liikemies tuskin palaa Venäjälle. Ainakaan niin kauan kuin presidentti Putin hallitsee. Näytös on ohi.

Venäjä yllättää

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä