Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Velkakriisi

Suomi voi estää rahojensa käytön Italialle

Päätöksenteko EVM:ssä (Euroopan vakausmekanismissa) edellyttää lähtökohtaisesti yksimielisyyttä, joten Suomi voi estää lahjoituksen (tuen) rahoja tuhlanneelle Italialle ja moraalikadon.

Se vaatii Suomen päättäjiltä tervettä rohkeutta.

Tätä ei kirjoita Etlan Vesa Vihriälä kolumnissaan, vaan se on minun kommenttini.

Ainut oikea ratkaisu on sijoittajavastuun konkretisoituminen (luottotappio). Jokaisen lainaa myöntäneen tehtävä on ollut nähdä, että Italia on jo aikaa sitten tullut ylivelkaiseksi eli kyvyttömäksi maksamaan velkojaan.

"Jos Italia pitää pelastaa..." sanoi Juha Sipilä

HS 19.10. 

Juha Sipilä: "Jos Italia pitää pelastaa, nykyiset instrumentit eivät siihen riitä."


- Ei järkytys sentään, Suomen rahaa ei laiteta Italian pelastamiseen! EU on ollut voimaton pitämään euromaita vakaussopimuksen mukaisessa max 60 % velkaantumisessa.

Ensin pitää saada selvyys siihen, kenen rahoilla pelastamisesta (edes teoriassa) puhutaan ja viime kädessä kansa barrikadeille. Suomi ulos EU:sta, jos muu ei auta ja ensisijassa Italia ulos eurosta.

Millaiselta näyttää EU:n virtuaalinen setelipumppu?

Sain Jari Rutasen blogista kimmokkeen luonnostella kuvaa mistä setelielvytyksessä on kysymys (tein kuvan reilussa tunnissa, joten taso on mitä on).

Systeemiajattelu on metodiikka, jolla pääsee pureutumaan isoihin ongelmiin syvälle asti. Kuvassa on aloitus ja tietoja siihen löytyy myös sivustolta: http://money.visualcapitalist.com/worlds-money-markets-one-visualization...

Rantasalmen Osuuspankin ylimääräiselle kokoukselle 17.5.2017

Rantasalmen Osuuspankin Ylimääräiselle kokoukselle

 

Avoin kirje  

Arvoisat läsnäolijat ja tiedotusvälineitten edustajat.

Olen Jaakko Kontinen  Juvalta, jäsen ja asiakas. Terveiset myös  mustalta listalta, nimittäin mikään lehti Etelä Savossa ei enää julkaise allekirjoittaneen mielipidekirjoituksia, lienenkö joutunut pahan totuuden puhujan maineeseen ja joku hyvä veli verkosto  on kipeyttänyt korvansa ja pahoittanut mielensä totuuden viljelystä.

Suomen hallitsemisen ongelma, tai sen mahdottomuus.

Suomessa hallituksella vaaditaan sitä että valtion budjetti pitää tasapainottaa. Velanotto pitäisi lopettaa korjaamalla maan kilpailukykyä niin että tuotteet saadaan kaupaksi ja ihmisille taas töitä ja valtiolle verotuloja.

Juha Sipilä lupasi pyhästi täyttää tämän kansalaisten vaatimuksen jos häntä äänestetään.

Kansalaiset uskoivat Juha Sipilää ja äänestivät Juha Sipilää.

Juha Sipilästä tuli pääministeri kansan tahdosta.

Kreikka - ollako vai eikö olla?

Taasko taviksen kirjoittama Kreikka-blogi?

 

Suur- Savon Sähkön Hallintoneuvostolle

Suur- Savon Sähkön Hallintoneuvostolle

 

Avoin kirje

 

Toimitusjohtaja  Perttu Rinta ilmoittaa, että Hallintoneuvoston kokous pidetään 19.3.2015

 

Allekirjoittanut on lähettänyt sähköyhtiön hallitukselle ja hallintoneuvostolle avoimen kirjeen 27  tammikuuta 2013. Hallituksen tai hallintoneuvoston kannanottoa ja tai päätöstä en ole saanut pyynnöstäni huolimatta tiedoksi, onko ko kirjeessä mainittuja asioita tai asiaa käsitelty ao toimielimessä ,koskien Lindorff  yhtiön käyttöä sähkölaskujen perinnässä.

Perussuomalaisten Puoluehallitukselle ja valtuustolle

Perussuomalaisten Puoluehallitukselle,  valtuustolle , eduskuntaryhmälle  ja kunnanvaltuutetuille

Avoin kirje

Lindorff  kyykyttää Suomen velallisia, näin otsikoi entinen meppi ja kansanedustaja Esko Seppänen juttunsa 30 marraskuuta 2014 Kansan Uutisissa.

Kirjoituksessa  mm todetaan että perintätoimi on siirtymässä Suomessa  raakaan ulkomaiseen omistukseen ja viitataan Vaasalaisen Ok Perinnän myyntiin josta omistajat kuittasivat 12 miljoonaan euroa.

Rakenneuudistus alkoi 80-luvun lopussa, tässä tulos!

 

“Me jok’ikinen vuosi ollaan leikattu vain enemmän ja enemmän ja aina vain maali on mennyt kauemmaksi. Tässä vaan pitää jatkaa” - Jyrki Katainen

Kuinka ihmisapinoita koijataan...

Tämä ei ole kirjoitus moraalista, etiikasta, säännöistä tai ohje miten jonkun pitäisi elää. Jos lukija jostain syystä kokee tulevansa leimatuksi joko köyhyydestään tai vauraudestaan, pyydän huomauttamaan että kyseessä ovat vain empiiriset havainnot, joista on sallittua vetää ihan omia, perusteltuja johtopäätöksiäkin. Kuulin joskus vitsin tuosta kammotusta kommunismista; se on kuulemma tosi hyvä idea, joka valitettavasti otettiin suoraan tuotantokäyttöön ennen ihmiskokeiluja...

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä