Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Kaikki blogit puheenaiheesta Yleishyödylliset vuokranantajat

Yleishyödylliset bisnekset verovelvollisiksi

Tässä maassa tehdään miljardien edestä verotonta bisnestä samalla, kun miljardeja leikataan vähäosaisilta ja heikoimmissa asemissa olevilta. Lain hengen vastaisilla käytännöillä on siirretty aktiivisesti liiketoimintaa yleishyödyllisyyden alle verojen välttelemiseksi.  Esimerkiksi otsikoissa vilkkunut VVO ei ole moksiskaan siitä, että he käytännössä varastivat miljoonia asukkailtaan, eli asiakkailtaan. Asiakastyytyväisyydellä ei ole väliä asumisbisneksessä.

ARA -tuetut vuokratalot ja korjauskustannusten katto!

Ylen uutisissa kerrottiin eilen, että eduskuntaan on tulossa lakiehdotus valtion tukemien, vuokrakiinteistöjä rakennuttaneiden vuokranantajien, vuokralaisilta perittävien korjausrahojen suuruudesta/m2.

Voimassa oleva laki on mahdollistanut valtion rahoilla rakennettujen vuokratalojen omistajien periä vuokralaisilta korjausrahaa mielivaltaisesti. Yläkattoa ei laissa ollut määritelty. Tämä on mahdollistanut vuokrien kohtuuttomuudet mm. VVO:n, SATO:n ja Asuntosäätiön vuokra-asunnoissa. Varmasti on paljon muitakin rakennuttajia.

Korruptoitunut asuntotuotanto kerää korjausrahat vuokralaisilta?

Tänään olen käynyt useamman puhelinkeskustelun kunnallisten vuokra-asuntoyhtiöiden vastuuhenkilöiden sekä ARA:n vuokrien valvonnasta vastaavan ylitarkastajan kanssa. Mieltäni on pitkään vaivannut vuokrien muodostumisen perusteena esiintyvä korjauslisä, jota peritään useilta yleishyödyllisissä asuntoyhtiöissä asuvilta vuokralaisilta.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä