Yhden miehen mielenosoitus Päteviä ratkaisuja maailman ongelmiin saattaa olla useita, mutta niiden löytymiseen on vain yksi tapa - viestintä, avoin ja rehellinen.

Urheilu

Turhanpäiväinen kilpaurheilu

"Suomi on valovuoden naapurimaita jäljessä – olympiapomot myöntävät karun totuuden: Norjassa urheilun arvostus on ihan eri tasolla".

Näin YLE otsikoi uutisessaan. Miksi muka kilpaurheilu on niin helkkarin tärkeää, että siihen pitää uhrata valtakunnan kaikki rahat ja tavarat. Tällainen kilpaurheilu on vain tyhjänpäiväistä leikkipeliä, jonka piirissä käytetään kaikkia mahdollisia temppuja doupingiin asti "voiton" varmistamiseksi.

Urheilujärjestöihin suursiivous

Valtio on jakanut Suomessa urheiluun poikkeuksellisen paljon rahaa, koska liikuntabudjetti koostuu kokonaan veikkausvoittovaroista. Kun kaikkialta muualta on leikattu, on urheilu ollut turvassa Veikkauksen tehdessä maailman mittakaavassa hämmästyttävän hyvää tulosta. Esimerkiksi kulttuuri saa veikkausvoittojen lisäksi myös verovaroja, jolloin hallitusten leikkaukset ovat kohdistuneet myös sinne.

 

Aamun pikainen: Huippu-urheilu vastaan kaikki pelaa

Petteri Sihvonen analysoi, ja luultavasti aivan oikein, suomalaisen huippu-urheilun alennustilan johtuvan kaikki pelaa ilmiöstä. Tai kuten hän asian ilmaisee ”Akateemisista äideistä”. Huippulahjakkuuden eivät saa tilaa kehittyä, saati tarvitsemaansa yksilöllistä valmennusta. Jos asiaa katsottaisiin puhtaasti huippu-urheilun eli olympiamenestyjien ja NHL-kiekkoilijoiden näkökulmasta, pitäisi joukkueissa ja harjoitusryhmissä tehdä huomattavasti ronskimpaa karsintaa. Ei välttämättä taitojen ja kunnon, vaan motivaation ja tavoitteiden mukaan.

 

Sotšin olympialaisten rakentajia karkotetaan palkatta maasta

Maaherra kehotti perustamaan ”prikaateja” karkottamaan siirtolaiset.

Kolmen kuukauden päästä alkavista Sotšin talviolympialaisista on tulossa maailman kaikkien aikojen kalleimmat olympialaiset. Arvioiden mukaan niiden budjetti ylittää 40 miljardia euroa. Ateenan kesäolympialaiset maksoivat neljäsosan tästä summasta.

Sotšin infrastruktuuria ollaan laittamassa kokonaan uusiksi, mutta myös korruptio on valtaisien rakennuskustannuksien syy.

Suomalaiset eivät osaa liikuttaa

Amerikassa kaikki on suurempaa, parempaa ja kauniimpaa. Tai ei sentään, mutta harrastustoiminnan amerikkalaiset ovat osanneet järjestää, taito, jota suomalaiset eivät ole kyenneet omaksumaan.

Nahkakuulan perään!

Brasiliassa on jalkapallon mm-kisat 11.6. - 15.7.2014. Hätäisimmät ovat varanneet lentoliput hyvissä ajoin, mutta hyvissä ajoin myös lentoyhtiöt ovat asian ottaneet huomioon, sillä lentojen hinnat tuona aikana ovat 3-kertaiset normaali reittilentoihin verrattuna.

Olympiatuli matkalla Sotshiin, mutta säilyykö olympiarauha

Olympiatuli  on nyt virallisesti luovutettu Venäjälle matkalla ensi talven  talviolympiakisoihin Sotshiin

Liikuntaviraston avustusjärjestelmän uudistaminen ja kokous 3.10. 2013

Liikuntaviraston avustusjärjestelmän uusiminen on yksi nykyisen liikuntalautakunnan tärkeimmistä tehtävistä tällä vaalikaudella. Huomisen kokouksen yhteydessä viraston palkkaama selvitysmies Jorma Vertainen tulee esittelemään työn edistymistä ja kuulemaan lautakunnan ohjeistusta avustusjärjestelmän tavoitteista. Lautakunta kokoontui maanantaina keskustelemaan vapaamuotoisesti näkemyksistään siitä, miten järjestelmää tulisi uudistaa.

Lihavuus ei maksa mitään

Iltalehti repii taas otsikoita. Lihavat vaarantavat kansantaloutemme, läskit tukkivat terveyskeskukset ja ylipaino painaa meidät upoksiin. Kuitenkaan mikään näistä ei ihan tarkalleen ottaen ole totta.

Lihavuus ei maksa mitään

Iltalehti repii taas otsikoita. Lihavat vaarantavat kansantaloutemme, läskit tukkivat terveyskeskukset ja ylipaino painaa meidät upoksiin. Kuitenkaan mikään näistä ei ihan tarkalleen ottaen ole totta.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä